Demirtaş: Korkmayın, siz de söyleyin; savaşa hayır

Demirtaş, “Bu basit ve hazin denklemi çözmek çok mu zor?” diye sordu

Fotoğraf: Reuters

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TSK’nın Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlediği "Pençe-Kılıç Hava Harekatı”na dair açıklama yaptı.

Twitter’dan “İstiklal’de kirli bir organizasyonla bomba patlatacak, masum insanları katledecekler. Bu vahşi terör saldırısının altındaki gerçekleri sorgulayanları susturmak için, onları terör yandaşı ilan edecekler. İstiklal’de katledilen kardeşlerimiz üzerinden doğan acıyı ve öfkeyi istismar ederek Kürtlerin başına bomba yağdıracaklar. Bu kirli senaryoya ‘vatan savunması’ deyip milli duyguları kabartarak oy devşirmeye çalışacaklar, şaşkın muhalefeti de peşlerine takacaklar. Savaşı desteklemeyenleri vatan haini ilan edecekler” ifadelerine yer veren Demirtaş, “Elinizi vicdanınıza koyun ve Allah rızası için doğruyu söyleyin, hakikat bu değil mi?” diye sordu.

Demirtaş şunları kaydetti:

Bu basit ve hazin denklemi çözmek çok mu zor? “Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e kurban etmeyeceğiz, kirli savaş politikalarına teslim olmayacağız, el ele verip büyük bir barış, kardeşlik, huzur, refah toplumu olacağız, yaşasın barış” demek çok mu zor? Bakın bunca haksızlığa ve zulme rağmen biz söylüyoruz; korkmayın, siz de söyleyin: Savaşa hayır!

70’e yakın hava aracı görev aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin "Pençe-Kılıç Harekatı"nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'lar ile 70'e yakın hava aracı görev aldı.

Suriye'nin kuzeyindeki Aynularab, ilk defa hava harekatıyla vurulurken, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar, eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedeflere de eş zamanlı olarak harekat düzenledi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU