Savcılık, özel hastanede şiddet gören hastanın şikayetine takipsizlik vermiş

Hastanın itirazı üzerine tekrar soruşturma açıldı

Fotoğraf: Twitter

Tokat'ta özel bir hastanede şiddet gördüğüne ilişkin daha önce başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verilen hastanın itirazı üzerine soruşturma yeniden başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, kentte özel bir hastanede, temmuz ayında hastane çalışanlarının şiddetine maruz kaldığı gerekçesiyle M.A'nın ailesinin yaptığı şikayet üzerine savcılıkça başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

Hastane görüntülerinin ortaya çıkması üzerine M.A. avukatı aracılığıyla takipsizlik kararına itiraz etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İtiraz üzerine Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, M.A'nın özel bir hastanede şiddet görmesine ilişkin soruşturma yeniden başlatıldı.

Soruşturmanın devam ettiği, hastane yönetimince hemşire H.K. ve sağlık çalışanı M.A'nın iş akitlerinin sonlandırıldığı öğrenildi.

Müfettiş görevlendirildi

Öte yandan Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi.

Erken saatlerde kente gelen 2 müfettiş, olayın yaşandığı özel hastanede incelemelere başladı.

Hastane kapatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin  Koca, Tokat'ta yoğun bakım servisinde bir hastanın şiddet gördüğü görüntülerin kamuoyuna yansıdığı özel hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, dün sosyal medya hesabından, "Tokat Medical Park Hastanesinde kaydedildiği belirtilen, bir hastanın bazı çalışanlarca şiddete maruz kaldığını gösteren görüntüler, üzüntü verici ve kabul edilemezdir. Bakanlığımız ilgili hastanede derhal soruşturma başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasını yapmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU