Beyoğlu saldırısından sonra sınır aşan takip: Gözaltına alınan Moldovalılar kim?

İstiklal Caddesi'nde 6 kişi katledildiği bombalı saldırının ardından başlatılan operasyonların biri Bulgaristan'da gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 3 Moldova vatandaşı, uluslararası insan kaçakçılığı şebekesinin üyeleri

Fotoğraf: AA

Geçen hafta İstiklal Caddesi'nde yapılan ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırının bütün faillerini yakalamak üzere başlatılan operasyonlar sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyoğlu saldırısına ilişkin Bulgaristan'da yapılan bir operasyonda 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap şüpheli daha gözaltına alındı.

Bulgar adli makamları, operasyonun Türkiye güvenlik birimleriyle ile yapılan işbirliği sonucu gerçekleştiğini belirtiyor.

Saldırının kilit isimlerinden biri olan Bilal Hassan, saldırıdan hemen sonra Edirne üzerinden yurtdışına kaçmıştı.

Hassan'ı kaçıran şoför tutuklanırken, ona yurtdışındaki destek olan isimler de mercek altına alındı.

Independent Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, Bulgaristan yetkilileriyle yapılan işbirliği sonucu yakalanan 3 Moldova vatandaşı, uluslararası bir insan kaçakçılığı şebekesinin üyesiydi.

PKK'nın takibe takıldığından endişe ettikleri ağların dışında farklı şebekelerle işbirliği yapmaya başladığı, bu yeni şebekelere insan kaçakçılarının da dahil olduğu belirtiliyor. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU