Beşiktaş'ta gündem teknik direktör... "Çebi'nin Güneş'le bir geçmişi var ve 'iki sevgili buluştu' diyebiliriz"

Beşiktaş'ta Valerien Ismael'le yolların ayrılması sonrası teknik direktör tercihi Şenol Güneş'te yoğunlaştı. Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, Beşiktaş'ın teknik direktör gündemini Independent Türkçe için değerlendirdi

Beşiktaş'ta Ismael'in gönderilmesinin ardından Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Mircea Lucescu isimleri geçse de Şenol Güneş'le anlaşıldığı belirtiliyor / Fotoğraf: AA

Beşiktaş Kulübü, bu sezon alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör Valerien Ismael ile yollarını ayırdı.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada Ismael'in geçen sezonun ikinci yarısından bu yana kulübün başında olduğu hatırlatılarak, "Futbol A takımımızın teknik direktörlüğünü yapan Valerien Ismael ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Valerien Ismael'e emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi.

Beşiktaş'ta 25 Mart 2022'de göreve başlayan ve 19 resmi maçta takımın başında yer alan Ismael, 8'er galibiyet ve beraberlik, 3 de yenilgi aldı. Oynanan müsabakalarda 32 gol atan Ismael'in öğrencileri, kalelerinde ise 23 gol gördü.

 

 

14 puan kaybı kredisini tüketti

Sezona şampiyonluk hedefiyle giren ve bu doğrultuda transferler yapan Beşiktaş; Gedson Fernandes, Jackson Muleka, Emrecan Uzunhan, Tayyip Sanuç, Kerem Atakan Kesgin, Nathan Redmond, Romain Saiss, Cenk Tosun, Dele Alli, Wout Weghorst, Arthur Masuaku ve Tayfur Bingöl'le kadrosunu güçlendirdi.

Sezona iyi başlayarak 5. haftada 4 galibiyet, 1 beraberlikle liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, "Premier Lig" takımı olarak nitelendirildi. 

Siyah-beyazlıların maçların belli bölümlerinde etkili performans sergilemesi ve mücadelenin 90 dakikaya yayılamaması en büyük eleştirilerin başında geldi. 

Öte yandan müsabakalarda yapılan yanlış oyuncu tercihleri ve sahadaki diziliş de Ismael'in tepki gördüğü konular oldu.

 

 

Beşiktaş, 6. haftada konuk ettiği Başakşehir'e 1-0 mağlup olurken hem ligdeki ilk yenilgisini yaşadı ve liderliği kaybetti.

Takip eden haftada İstanbulspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş'ta Ismael'in gönderilmesi medyada sıkça dile getirilse de başkan Ahmet Nur Çebi, teknik direktörünün arkasında olduğunu dile getirdi:

Bir, bu sene bu takım şampiyonluğa oynayacak. İki, bunu bu hocayla yapacak. Üç, elimizdeki kadro muhteşem. Dört, yabancı sayısında bu kadar ısrar olmamalıydı, rekabeti öldürüyor.

Milli ara sonrası Fenerbahçe derbisinde çıkan Beşiktaş, sahadan 0-0 beraberlikle ayrılarak bu sezon 4. puan kaybını yaşadı. 

Ismael'in öğrencileri 8 Ekim'de deplasmanda Giresunspor'u 1-0 mağlup ederek kötü gidişi durdurmayı hedeflese de takip eden süreç, Fransız teknik adam için sonun başlangıcı oldu. 

10. haftada Trabzonspor'la 2-2 berabere kalan Beşiktaş, son olarak Hatayspor'a 2-1 mağlup oldu ve ipler kopma noktasına geldi.

Dün toplanan Beşiktaş yönetimi, Fransız teknik adamla yolların ayrılmasına karar verdi ve dün akşam saatlerinde resmi açıklama yapıldı.

 

ŞEnol Güneş- AA (3).jpeg
Şenol Güneş / Fotoğraf: AA

 

Şenol Güneş'in açıklanması bekleniyor

Beşiktaş'ta Ismael'in ayrılığı gündemde yer bulmaya başlarken Şenol Güneş, Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay ve Marcelo Bielsa isimleri gündeme geldi.

İsimler arasında Şenol Güneş ön plana çıktı ve resmi açıklama henüz yapılmasa da deneyimli teknik adamla 1,5 yıllığına anlaşma sağlandığı belirtildi.

Beşiktaş'ta daha önce görev alan ve siyah-beyazlı kulüple önemli başarılara imza atan Güneş, son olarak A Milli Takım'da görev almış ve 2022 Dünya Kupası yolunda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle görevine son verilmişti.

Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde 200 resmi maça çıkan Güneş, 117 galibiyet, 46 beraberlik ve 37 yenilgiyle sahadan ayrılmıştı.

Güneş'le 2015-16 ve 2016-17 yıllarında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan siyah-beyazlılar, en parlak dönemlerini de Güneş'le yaşadı.

Beşiktaş, 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında en yüksek puan topladığı sezonu Güneş'le gördü. Güneş ayrıca Beşiktaş'ı gruplardan çıkaran ilk yerli teknik direktör olarak kayıtlara geçti. 

Beşiktaş ayrıca Güneş yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmişti.

 

Sinan Vardar - AA.jpg
Sinan Vardar / Fotoğraf: AA

 

"Beşiktaş için yetersizdi"

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, Beşiktaş'ın teknik direktör gündemini Independent Türkçe için değerlendirdi.

Valerien Ismael'in önceki çalıştırdığı takımlarda da kısa süre görevde kaldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Vardar, "Hocanın Beşiktaş için yetersiz olduğu daha önce çalıştırdığı takımlarda çok kısa süreli kalmasından belliydi" dedi.

"Olumlu ışıklar vermemişti, olağan haber de geldi"

Ismael'in göreve başlamasında takımdan gönderilme sürecine kadar kredisini tükettiğine değinen Vardar, "Bir futbol adamı olarak gözlemlediğim maçlarda oyuncu değişikliklerinde, kadro yapısında, Beşiktaş galipken takımı geri çekmesiyle bana da olumlu ışıklar vermemişti ve olağan haber de geldi. Şenol Güneş teknik direktör oldu" diye konuştu.

 

Valerien Ismael-AA.jpg
Valerien Ismael / Fotoğraf: AA

 

"Yalçın, Lucescu, Aybaba sesleri vardı fakat Güneş'e ağırlık verildi"

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'le birlikte Sergen Yalçın, Mircea Lucescu, Rıza Çalımbay gibi isimlerin de ön plana çıkmasını yorumlayan Vardar, şu ifadeleri kullandı:

Rıza Çalımbay, Mircea Lucescu, Samet Aybaba sesleri vardı fakat Beşiktaş'ın geneli Güneş'e daha ağırlık verdi. Sergen Yalçın sesleri de vardı ama o bu yönetim zamanında ayrıldı. Benim de tercihim Güneş'ten yanaydı. Ahmet Nur Çebi başkan olduktan sonra Şenol'u tercih etseydi bu kadar olumsuzluklar da olmazdı.

"Çebi'nin Güneş'le bir geçmişi var ve 'iki sevgili buluştu' diyebiliriz"

Şenol Güneş ile Ahmet Nur Çebi'nin eskiye dayalı dostlukları olduğuna vurgu yapan Vardar, "Şenol Güneş'e baktığımızda Beşiktaş'ta görev yaparken Fikret Orman zamanında Ahmet Nur Çebi yöneticiydi. Benim oğlum Mete Vardar da A takımdan sorumluydu. O dönem Mete'yle Çebi, Güneş'le görüştü. Ve daha çok Mete çok ağırlığını koyarak Şenol Güneş'e destek olmuş ve Beşiktaş'a gelmişti. Fakat sonradan Fikret Orman, 'Futbolu kendime bağlıyorum' diyerek o birlikteliği bozdu. Mete ondan sonra toplantılara gitmedi, Çebi asbaşkan olarak kaldı ama o da futbola karıştırılmadı! Onun için Ahmet Çebi'nin Güneş'le bir geçmişi var ve 'iki sevgili buluştu' diyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şenol Hoca mutlaka bu kadroya bir katkı sunacaktır"

Beşiktaş'ın bu sezon Süper Lig'de ciddi rakipleri olduğunu ve şampiyonluğun çok çetin geçeceğini belirten Vardar, Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta yapabilecekleriyle ilgili şunları kaydetti: 

Benim görüşüm futbol olarak Fenerbahçe çok önde. İyi bir takımı, iyi bir hocası var. Para sorunu da yok. Sayın Ali Koç da şampiyonluğu Fenerbahçeliler gibi çok istiyor. Bunun yanında Beşiktaş'ın da iyi bir kadrosu var. Şenol Hoca mutlaka bu kadroya bir katkı sunacaktır. En büyük özelliği futbolcu kazanmaktır. Şu anda olumsuz performans ortaya koyan futbolcuların birçoğunu kazanabilir. Ama keşke şu an onun da yanında Beşiktaşlı bir futbol adamı olsaydı. Bu Ümraniye'de her zaman bir eksik olarak görüldü. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU