Can Ataklı: Günün esprisi Ahmet Hakan'dan geldi

"Vallahi bravo. Bu kadar pişkinlik de bir marifet"

Fotoğraflar: Twitter

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ın “Bizim gibi arada kalanlar ya da arada kalmaya özen gösteren gazeteciler” şeklindeki tanımlamasını eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Hakan’ın ifadelerini alıntılayarak şunları yazdı:

İnanın bayılıyorum şu Hürriyet’in Ahmet Hakan’ına. Birkaç kez söylemiştim, kendini tanrı yazar gibi gören Ahmet Hakan, var onun gibi birkaç tane daha. Bu yazarlar kendilerini herkesin üstüne koyarlar. Aşağıda insanlar vardır, bir kısmı bir tarafta bir kısmı öteki taraftadır. Tanrı yazarlar her gün bir yazıda bir tarafa diğer yazıda öteki tarafa hak verir, bir gün birini öteki gün diğerini eleştirir. Gerçi Ahmet Hakan’ın fiyakasını bizzat AKP genel başkanı Erdoğan canlı yayında bozmuştu. Yine Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin bir sorusu üzerine Erdoğan “yazar sizsiniz, gereğini yapacaksınız” demiş ardından Ahmet Hakan’a dönerek “Ahmet bey ne güzel gereğini yapıyor zaten” diye eklemişti.

Şimdi bu Ahmet Hakan dün bir yazı yazmış. Hakikaten şaka gibi. Bir insan oturur da nasıl böyle bir yazı yazar, etrafından, en azından kendi meslek dünyasından hiç mi çekinmez? Bakın ne demiş Ahmet Hakan yazısında?

Türkiye’de gazeteciler, uzun bir süredir resmen ve alenen ikiye ayrılmış durumda:

BİR: İktidar destekçisi gazeteciler.

İKİ: Muhalefet destekçisi gazeteciler.

Bizim gibi arada kalanlar ya da arada kalmaya özen gösterenler ise her gün sopa yiyor.

Vallahi bravo. Bu kadar pişkinlik de bir marifet çünkü…

 

Korkusuz

DAHA FAZLA HABER OKU