Demirtaş: Yeni başlayanlar için Kürt sorunu nedir?

"İşe empati yaparak başlayın mesela. Sonra tarihi gerçekleri öğrenerek devam edin bence. Ve artık siz de biraz Kürtçe öğrenin"

Fotoğraf: Reuters

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yeni başlayanlar için: Kürt sorunu nedir?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Demirtaş, T24’te yayımlanan yazısında Kürt sorununun şu ana kadar herkes tarafından bilinmesi gerekliliğine dikkati çekerek “Ancak üzülerek görüyorum ki sorunun ne olduğu konusunda bir netlik görünmüyor. Kimileri de Kürt sorununu yeni yeni duyuyorlar, hatta böyle bir sorun olmadığını söylüyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısında genel olarak Kürtçe’nin Türkiye’de kabul görmeyen bir dil olmasına vurgu yapan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Kürt sorunu nedir, biliyor musunuz? Gocunmadan, hiç bıkmadan ve usanmadan anlatmaya devam ederiz. Siz de anlamaya gayret edin lütfen. Çünkü Kürt sorunu aslında sizin de sorununuz. İşe empati yaparak başlayın mesela. Sonra tarihi gerçekleri öğrenerek devam edin bence. Ve artık siz de biraz Kürtçe öğrenin. İlk öğreneceğiniz cümle şu olabilir: “Ez jî ji te hez dikim.” 

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsinz.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU