AK Partili Özhaseki: Kendimize yeten bir ülkeyiz, kapıları kapatsak tarım bize yetiyor

“Fazlasını dışarıya satıyoruz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın"

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Çok şükür şimdi kendine yeten bir ülkeyiz. Kapıları kapatsak tarım bize yetiyor, fazlasını dışarıya satıyoruz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın." dedi.

Özhaseki, Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen "Erkilet Kedi Bacağı Tanıtım Günü" etkinliğinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin bundan 50-100 sene önceki gibi olmadığını dile getiren Özhaseki, "Hele hele 2000'li yılların başındaki Türkiye gibi hiç değiliz. Çok şükür şimdi kendine yeten bir ülkeyiz. Kapıları kapatsak tarım bize yetiyor, fazlasını dışarıya satıyoruz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Yerli silah oranımız yüzde 80'leri geçti. Dünyada yüzde 80'leri yakalayabilmiş, bir başka ülke yok" diye konuştu.

Özhaseki, ihracatın 250 milyar dolarlar civarında olduğuna değinerek, "Çok şükür bu ülkede hareket de bereket de oluyor. Önemli olan birliğimizin, beraberliğimizin daim olması. Siyaseten farklı düşünebiliriz, oylarımızı farklı şekilde de kullanabiliriz, bunun hiçbir mahsuru yok ama hepimizin bir kırmızı çizgisi olması lazım. O kırmızı çizgi de bayrağımız olmalı, vatanımızın birliği, bütünlüğü olmalı, ezanımız olmalı. Onun dışında her şeyi tartışabiliriz, konuşabiliriz. Ekonomiyi konuşabiliriz, sosyal olayları her zaman tartışabiliriz. Bunun hiçbir mahsuru yok" ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU