İmamoğlu: İşleri, güçleri bizleriz; meyve veren ağaç taşlanır

İBB Başkanı, cumhurbaşkanı adayı konusunda, "Hani birileri meraktan çatlasın da patlasın. Bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakıyoruz" dedi

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İktidar böyle mi olur Allah aşkına?” diye sorarak, “Her gün İstanbul Belediyesi'nin işiyle, gücüyle ilgileniyor. Bir gün yok ki 6-7 tane bakanı hakkımızda laf etmeyiversin. İşleri, güçleri bizleriz yani. Onun için demek ki meyve veren ağaç taşlanır” dedi.

İmamoğlu, Sivas'ın Divriği ilçesinde yaptığı esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kılıçdaroğlu karşıma çık" sözünü hatırlatarak yönelttiği, "Altılı masadan Kemal Bey mi çıkacak" sorusuna yanıt verdi:

Hani birileri meraktan çatlasın da patlasın. Bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakıyoruz. Yani lafları birbirine karıştırıyorlar, iktidar böyle mi olur Allah aşkına? Her gün muhalefetle ilgileniyor. İktidar böyle mi olur Allah aşkına? Her gün İstanbul Belediyesi'nin işiyle, gücüyle ilgileniyor. Bir gün yok ki 6-7 tane bakanı hakkımızda laf etmeyiversin. İşleri, güçleri bizleriz yani. Onun için demek ki meyve veren ağaç taşlanır.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği teknik ve proje desteğiyle tamamlanan Divriği Otogarı ve Yaşam Merkezi'nin açılışından sonra ilçede esnafı ziyaret etti. 

İmamoğlu, ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu “Altılı masanın en büyük neferi benim demiştiniz. Hala aynı fikirde misiniz” sorusuna şu karşılığı verdi:

Tabii halen benim. Zaten görüyorsunuz ortamı. Yani yaşıyoruz hepimiz, genel başkanlar yaşıyor. Sayın Akşener'le Gümüşhane'deydik. Çok değerli bir hizmeti açtık. Sokakta binlerce Gümüşhaneli vatandaşımızla bir aradaydık. Genel başkanımız dün Tokat'ta bugün Sivas'a kuzeyden giriş yaptı merkeze geliyor. Dolayısıyla ülkemizin her noktasını hissediyoruz, vatandaşlarımızı hissediyoruz. Bir yandan ülkemiz adına çözümleri ülkemiz adına çalışıyoruz. Herkesin kendi görev alanı var. Biz de İstanbul gibi Türkiye'nin en önemli kentinden aslında bütün ülkeye sorumluluğumuzu yaşadığımızı hissettirecek ziyaretler yapıyoruz. Bugün de Sivas'ta 250’yi aşkın CHP’li belediye başkanımızla iki günlük çalışma yapacağız. Sabah da Divriği'de güzel bir eseri açtık. Dolayısıyla her şey çok güzel olacak. Zamanı geldiğinde her karar alınır, en güzel şeyler yapılır ama tekrar ifade edeyim o masanın en çalışkan neferi ben olacağım, bu benim iddiam. İnşallah herkes aynı kararlılıkla koşar.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU