Kılıçdaroğlu: 20 yılda AK Parti'nin kurduğu bir tek fabrika var mı?

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Kim kendi ülkesinin kalkınmasına değil de beşli çetelerin büyümesine katkı verdiyse bu milletin onlardan hesap sorması lazım" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yılında özelleştirilen ve daha sonra kapatılan Tokat Tekel Fabrikası’nın önünde tütün, pancar ve mısır üreticileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, üreticiler tarafından; "AKP’nin ülkeyi getirdiği durum üreten fabrikadan yıkılan fabrikaya. Mağduruz" pankartıyla karşılandı.

Burada vatandaşların sıkıntılarını dinledikten sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Cumhuriyeti kuranlar her fabrika bir kaledir demişlerdi. Evet Türkiye Cumhuriyeti’nde her fabrika bir kaleydi çünkü her fabrikada üretim vardı, her fabrikada insanlar çalışıyordu, her fabrikada çalışan insanlar Türkiye’nin gelişmesine, büyümesine katkıda bulunuyorlardı. Sadece Tokat bir fabrika kaybetmedi, geçmiş hükümetlerin kurdukları bütün fabrikalar satıldı. Erzurum’undan Kars’ına kadar her yerde fabrikalar satıldı. Satılan fabrikalardan sonra binlerce insan mağdur edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tokatlılara hitap eden Kılıçdaroğlu "AK Parti hükümetinin kurduğu bir tek fabrika var mı? 20 yılda AK Parti hükümetinin kurduğu bir tek fabrika var mı? Bir şeker fabrikası, bir çimento fabrikası, bir süt işleme fabrikası neyse, büyüğünden küçüğüne bir tek fabrika kurdu mu?" diye sordu.

"Kim alın terinin karşılığını alamıyorsa demokratik yollardan bir ders vermesi lazım"

CHP lideri şöyle devam etti:

Bir fabrika enkaza dönüşüyorsa Türkiye iyi yönetilmiyor demektir. İşin gerçeği bu. Bütün bunlara rağmen ben umutsuz değilim, bu milletin ferasetine, hoş görüsüne güveniyorum. Bir şekliyle yaşanan dramları bahara dönüştürmek mümkündür. Nasıl yapacağız? Allah nasip edecek seçim gelecek sandık kurulacak, başkan sen ve bütün işçiler, mısır üreticileri, şeker pancarı üreticileri daha doğru ne ekiyorsa, kim çalışıyorsa, alın teri döküyorsa, alın terinin karşılığını alamıyorsa demokratik yollardan bir ders vermesi lazım, bu dersi verecek olan Tokatlılardır, Karslılardır, Erzurumlulardır, bu dersi verecek olan fabrikası kapatılan illerdir.

Kim kendi ülkesinin kalkınmasına değil de beşli çetelerin büyümesine katkı verdiyse bu milletin onlardan hesap sorması lazım demokratik yollardan, bunu bekliyorum.      

 

"Bu ülkeye adaleti de getireceğiz"

Kılıçdaroğlu, daha sonra Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye'de çiftçinin hakkının teslim edilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin işsizlikle mücadele etmeye hakkı var. Dolayısıyla bunları yapmamız lazım. Herkesin işi, gücü olursa çiftçi ürettiği ürünün hakkını alırsa herkes mutlu olacaktır" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşılıklı tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Adaletin olmadığını biliyorum, bu memlekette adalet yok, onu da gayet iyi biliyorum ama hiç endişe etmeyin bu ülkeye adaleti de getireceğiz. Bu ülkede herkesin hakkını, hukukunu teslim edeceğiz. Adaleti getirirken hiç kimseyi sorgulamayacağız. Senin kimliğin nedir, inancın nedir, yaşam tarzın nedir diye sorgulamayacağız. İnsana insan olarak bakacağız, Allah'ın yarattığı en değerli varlık insandır, öyle bakacağız, değerini öyle vereceğiz ve adalet arayan hiç kimseyi adaletsizlikten uzak tutmayacağız. Adalet büyük, adaleti bu ülkeye ya getireceğiz ya getireceğiz.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından vatandaşların taleplerini dinledi. Kemal Kılıçdaroğlu'na, Koyulhisar balı ve domatesi hediye edildi.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU