Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a: Taraftarı birbirine düşürecek söylemlerden kaçalım

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi. Cengiz, "Biz hiçbir camianın kampanyasına asla dil uzatmayız. Fakat camiamıza bir söz atılırsa en şiddetli cevabı veririz" dedi

Mustafa Cengiz - Ali Koç / Fotoğraf: AA

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'in vefatının 68. yıl dönümünde Feriköy Mezarlığı'ndaki anma töreninde, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz cumartesi günü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un kendisini hedef aldığı sözlerle ilgili olarak, bütün takımların kendilerinin dostu olduğunu kaydeden Cengiz, şunları ifade etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Onlara büyük saygı duyuyoruz. Biz hiçbir camianın kampanyasına ya da şampiyonluğuna asla dil uzatmayız. Fakat camiamıza, profesyonellerimize rakiplerin yöneticileri tarafından bir söz atılırsa, gereken en şiddetli cevabı veririz. Ben rakip yönetici kardeşlerimden rica ediyorum. Taraftarı birbirine düşürecek söylemlerden kaçalım. Rakip başkanımız iki kere çocuklarla ilgili laf etti. Ben onu dedim. Bir şey de demedim. 'Bilenle bilmeyen eş değer olmaz.' dedim. Verenle, alan da eş değer olmaz. Veren el, her zaman alan elden üstündür. Biz rakiplerimizin tüm faaliyetlerine saygı gösteririz.

"Türk futbolu daralarak hiçbir yere gelemez" 

"Bir takımın yıllık harcaması 15 milyon euro diye, diğer büyük takımlara sınırlama getirmek, onu bitirmektir" diyen Cengiz, "Türk futbolu daralarak hiçbir yere gelemez. Genç takım olarak gösterilen Ajax'ın piyasa değeri 375 milyon euro. Bugün Türkiye'nin en değerli takımı şu anda 96 milyon euro ile Galatasaray. Genç diye lanse edilen Ajax'ın takım değeri 4 katı. Bütün bunlarla mücadele ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Cengiz, hedeflerinin yine şampiyonluk ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak olduğunu belirterek, "İki yılda iki şampiyonluk elde ederek Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Kurulduğundan beri ilk defa Sportif AŞ kar etti. Tabii UEFA'dan men cezası almamak da önemli. New York Times'ta bir yazı yayımlandı. Galatasaray'ı, Paris Saint-Germain dahil birçok takımın örnek aldığını ve süreci izlediğini yazdı. Bizim yaptıklarımız emsal teşkil etmişse onur duyarız" ifadelerini kullandı.

Bu sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek tüm takımlara başarılar dileyen Cengiz, şöyle konuştu:

Bütün takımlarımızın başarılı olması ülkemize puan kazandırır. Bu bağlamda devletimizin futbola verdiği destek için yapılanma anlamında teşekkür ediyorum. Fakat bu yapılanmanın da bir an önce bitmesi gerekiyor. Onları daraltarak değil, borçsuz bir şekilde doğru harcamalarla büyütmesini dilerim. Tabii hepsinin başında Galatasaray'ın olmasını dilerim.

 

 Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU