KKTC'li vekil: Erdoğan "KKTC'yi tanıyın" demiş, önce kendileri tanısın

Derya, "İsteyen istediği yerde hamasetini yapsın. 'KKTC'yi tanıyın' demiş sayın Erdoğan, önce kendileri tanısınlar. Bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu, bu ülkenin kurumları ve parlamentosu olduğunu kendileri tanısınlar önce" dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde CTP Milletvekili Doğuş Derya'nın, parlamentoda bazı milletvekillerinin KKTC'nin sorunlarına yaklaşımını ile AK Parti hükümetinin KKTC'ya yaklaşımını eleştirdi.

Silahlanma ve militarist hareketlere karşı olduklarını ve federal çözümü savunduklarını ifade eden Derya, "İsteyen istediği yerde hamasetini yapsın. 'KKTC'yi tanıyın' demiş sayın Erdoğan, önce kendileri tanısınlar. Bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu, bu ülkenin kurumları ve parlamentosu olduğunu kendileri tanısınlar önce" diye konuştu. 

Derya konuşmasında Türkiye ile Yunanistan arasında KKTC üzerinden yapılan tartışmalara dikkat çekerek "Birileri milliyetçilik yarışına girecek diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor. Bir Kıbrıslı yurtsever bir Kıbrıslı Türk olarak konuşuyorum. Onun için bir futbol taraftarı gibi ele almayacaksın bu konuları" dedi. 

Derya konuşmasında ayrıca istek parçayı bilmediği için katledilen müzisyen Onur Şener'i de gündeme getirerek  "Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer Türkiye" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU