Akşener: Noter olma pozisyonumuz yok

Akşener, hem kazanacak hem de aklı başında bir ismi aday göstereceklerini bildirdi

Fotoğraf: Habertürk

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 parti liderinin cumhurbaşkanı adayını tespit edeceğini bildirerek, “Bu masaya bu görevi verip kendini de bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu.
Bir noter olma pozisyonumuz yok. Notersek o masanın manası kalmaz” dedi.

Akşener, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk oldu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altaylı’nın, “Bir türlü bir aday çıkmama, çıkartamama hali vardı. Şimdi biliyoruz ki Kemal Bey artık partisinin adayı olduğunu hemen hemen deklare etti. E herkes son dakikada Kemal Bey çantadan bir tavşan çıkarır diyordu ama gördük ki kendisi aday. Şimdi bu masadaki kibarlığa nasıl yansıyacak? Kemal Bey masanın da büyük paydaşı olarak, ‘Vallahi bizim parti düşüne taşındı. Beni uygun gördü’ dediği zaman buna itiraz edebilecek mi 6’lı masa?” diye sordu.

Akşener bu soruya şu yanıtı verdi:

Millet İttifakı'nın yani 2018’deki Millet İttifakı'nın oluşmasının şartları başka. Bugün 6’lı masanın şartlarının oluşması başka. Bu masanın oluşmasındaki teklif sahibi Sayın Kılıçdaroğlu. Dolayısıyla 6 kişilik masayı toplayan o. Ve deklarasyonu da şu, hem gerekçesi hem söylemi şu: Yani hiçbirimizin ağzından diğer beş kişinin ağzından böyle bir cümle çıkmadı. O dedi ki bu 6’lı masa cumhurbaşkanı adayını tespit edecek. Yani bu masaya bu görevi verip kendini de bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu. Şimdi bunu bir kenara koyduk. Dolayısıyla o masanın bir noter olma görevi yok. Yani CHP'nin onaylayacağız diye yani tekrar söylüyorum. Bir noter olma pozisyonumuz yok. O zaman yani notersek o masanın manası kalmaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona hep katıldığımı ifade ettim. Bu 2 yıldır da benim söylediğim bir şey daha var. Kazanacak bir aday. Dolayısıyla biz hem kazanacak bir aday hem aklı başında, devlet deneyimi olan bugünkü tuhaflıklara müsaade etmeyecek… Bu partili cumhurbaşkanlığı, yani cumhurbaşkanlığı sistemi falan değil. Partili cumhurbaşkanlığı sistemi. Yani 1946’daki durum. 1946’daki Türkiye'yi yaşıyoruz biz şu anda. Nasıl Demokrat Parti 47’de bir Hürriyet Misakı yayınladıysa bugün bu 6’lı masa o Hürriyet Misakının bir parçası, bir görüntüsü. Şimdi böyle olunca orada bir dayatma söz konusu olamaz. Orada bir ortak akıl ortaya çıkacaktır. Bu çerçeve içerisinde de bir aday elbette ortaya konulacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU