Kremlin'e yakın iş insanı Yevgeny Prigozhin, Wagner'i nasıl kurduğunu açıkladı

Prigozhin, yaptığı açıklamada, 2014 yılında Ukrayna’nın Donbas bölgesine savaşçı göndermek amacıyla grubu kurduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

Kremlin’e yakın Rus iş insanı Yevgeny Prigozhin, 2014 yılında Ukrayna’da savaşmak için Wagner paralı asker grubunu kurduğunu ve bunların Latin Amerika ve Afrika’daki ülkelere konuşlandırıldığını kabul etti.

Prigozhin, şirketi Concorde’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2014 yılında Ukrayna’nın Donbas bölgesine savaşçı göndermek amacıyla grubu kurduğunu vurgulayarak, “O andan itibaren, 1 Mayıs 2014’te BTG Wagner adını alan bir grup vatansever doğdu” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Catering hizmetleri sunan Concord şirketi’nin Kremlin ile yemek sözleşmeleri nedeniyle ‘Putin’in şefi’ olarak adlandırılan Prigozhin, Wagner ile bağlantısını daha önce yalanlamıştı.

Rus iş insanı paylaşımındaki açıklamasına şöyle devam etti:

Eski silahları kendim temizledim, kurşun geçirmez yelekler buldum ve bana bu konuda yardımcı olabilecek uzmanlar buldum. Suriye halkını, diğer Arap ülkelerinin halklarını, yoksul Afrikalıları ve Latin Amerikalıları savunan bu adamlar, kahramanlar anavatanımızın direği haline geldi.

Bu paramiliter grubun, Moskova’nın her zaman yalanladığı çeşitli operasyonlarla, yıllardır Kremlin’in gizli misyonlarını yürüttüğünden şüpheleniliyor.

Bazı Batılı ülkeler, Yevgeny Prigozhin’i Suriye, Libya, Ukrayna ve hatta Orta Afrika Cumhuriyeti’nde olduğu bilinen Wagner grubunun finansörü olmakla suçluyor.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU