Ali Koç'tan Mustafa Cengiz'e: O seviyeye düşmeyeceğiz; Biz tenhada da kalabalıkta da aynı konuşan insanlarız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün 'Fener Ol' kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'i sert sözlerle eleştirdi

Ali Koç - Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe’nin Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, önemli açıklamalarda bulundu.

Bu sezon teknik direktör Ersun Yanal'ın istekleri doğrultusunda transfer politikası izlediklerini belirten Koç, şunları kaydetti:

Transferde tenkit ediliyoruz. 'Biz futbol kulübüyüz, diğer sporlara neden transfer yapıyorsunuz?' diyorlar. Doğrudur, her şeyin amiral gemisi futboldur. Futbolda başarı olmayınca diğer alanlardaki başarılar çok da kıymetli olmayabilir. Biz dünyanın en büyük spor kulübüyüz. Evet mali sıkıntılar içindeyiz. Ancak biz sadece futbol kulübü değiliz. Bu anlayışla diğer branşları yürütüyoruz. Orada nispeten transfer yapmak daha kolay. Ancak futbolda o kadar kolay değil ama bana göre şu ana kadar yaptığımız 7 transferde genci olsun, tecrübelisi olsun doğru istikametteyiz. Transferlerimiz bitmemiştir. Bir veya iki stoper, 6 numara ve bir forvet daha alacağız.


UEFA'nın finansal fair play kriterleri çerçevesinde transfer yaptıklarını aktaran başkan Koç, "İçinde bulunduğumuz durumları da düşününce maddi açıdan ve UEFA kıskacı açısından parayı basıp alamıyorsun. Dışarıdan gazel okumak kolay. Dışarıdan atıp tutmak kolay. İşin bir de gerçeği var. Gerçekler çerçevesinde biz doğru olduğuna inandığımız çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

"2 milyon euro ceza yedik"

Ali Koç, UEFA'nın Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarından men cezası vermemesi kararının çok büyük bir başarı olduğunu söyledi.

UEFA'nın sarı-lacivertli kulüp hakkındaki kararını değerlendiren Ali Koç, "UEFA, finansal fair play ile ilgili karar verdi. Çok şükür ki Avrupa'dan men kararı çıkmadı. Bu, çok büyük bir başarıdır, prestij konusudur. 2 milyon euro ceza yedik. 23 oyuncu kısıtlaması ve pozitif transfer dengesi var. Bunları bekliyorduk. Kulübümüz bu konuda büyük bir başarı elde etmiştir. Bu, çok olumlu bir sonuçtur" ifadelerini kullandı.

Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan görüşmeler

Ali Koç, kulübün borçlarının yapılandırılması amacıyla Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile 10 gün içinde anlaşma imzalayacaklarını kaydetti.

TBB ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden başkan Koç, "İnşallah 1 hafta, 10 gün içinde Türkiye Bankalar Birliği ile imzalayacağız. Böyle bir anlaşmaya muhtaç olmamayı gönül isterdi. İnşallah bizler mali bağımsızlığımızı, bu devraldığımız borç batağı durumdan omuz omuza çıktığımızda çok daha sağlıklı finansal kararlar verebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"Biz tenhada da kalabalıkta da aynı konuşan insanlarız"

Ali Koç, 'Fener Ol' kampanyası ile ilgili daha önce görüşlerini dile getiren Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e isim vermeden eleştiride bulundu.

Koç, konu hakkında şunları kaydetti:

Rakiplerimizden birinin başkanının kampanyamıza dil uzatması, kendi takımının hocasını göstererek kinayeli ve yakışıksız konuşmasını üzülerek izledik. O seviyeye düşmeyeceğiz. Biz tenhada da kalabalıkta da aynı konuşan insanlarız. Kendi hocasına verilen tazminatla ilgili söyleyeceklerimiz henüz bitmedi. Sistemin ne kadar kokuşmuş olduğunu, insanların kayrıldığında kaynakların nasıl heba edildiğini daha iyi anlayacaksınız. Bu durumun mahkemeye bile gitmemesi söz konusuydu. Detaylarını yönetim kurulu üyemiz Alper Bey yakın zamanda basına aktaracak. İnşallah rakiplerimiz de bir gün bizler gibi bir kampanya etrafında kenetlenebilir.


Ne olmuştu?

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-lacivertli kulübün düzenlediği 'Fener Ol' kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Cengiz, Fatih Terim’in TFF’den aldığı tazminatı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladığını hatırlatarak, “Dante’yi bilirsiniz. İlahi Komedya’yı yazdı. Yaşasaydı bunu yeniden yazardı. Çocukların kumbarasındaki paraya göz koyanlar ile çocukların kumbarasına para koyanlar eşdeğer görülüyor” diyerek ezeli rakipleri Fenerbahçe’nin ‘Fener Ol’ kampanyasına göndermede bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU