Cumartesi Anneleri'nin davası öncesinde aralarında Alper Taş ve Faruk Eren'in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı

Polis basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale etti

Cumartesi Anneleri'nin 25 Ağustos 2018'deki 700’üncü hafta eylemine yönelik polis saldırısında darp edilen ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında açılan davanın 5’inci duruşması bugün İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahalede İstanbul Kağıthane Kaymakamlığı’nın yasak kararı gerekçe gösterildi.

Müdahale sonuncunda Sol Parti yöneticisi Alper Taş ve DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, davanın avukatı Meriç Eyüboğlu ve avukat Efkan Bolaç'ın da araalrında olduğu 16 kişi gözaltına alındı.

DİSK Basın İş'ten yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

Çağlayan Adliyesi'ndeki Cumartesi Anneleri davası öncesi yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı. Gözaltına alınanlar arasında Cumartesi İnsanları'ndan Genel Başkanımız Faruk Eren de var. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Hakikat arayışımız her alanda sürecek.

"Tutuklama kararı çıkacak"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de davayı takip etmek için adliye önüne gelenler arasındaydı.

Şeker Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gözaltına alınanlar arasında bugünkü duruşmaya katılmazlarsa “zorla yakalama” kararı verilecek olan sanıklar da var. Şu anda gözaltında oldukları için duruşmaya katılamayacaklar, duruşmaya gözaltı nedeniyle katılamayacakları için de tutuklama kararı çıkacak" ifadesine yer verdi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU