Rusya, Milliyet'in "diplomatik zafer" diye duyurduğu haberi yalanladı: Spekülasyon

Milliyet, Moskova'nın yalanladığı haberi bugün de manşetine taşıyarak "Gündemi belirledik" diye yazdı

Görsel: Independent Türkçe

Rusya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği, Moskova'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) direkt uçuş başlatacağına dair haberi yalanladı.

Milliyet gazetesinde dün Fatma Gülçin Kabasakallı imzasıyla “İlk uçuş için hedef 15 Kasım” başlığıyla bir haber yayımladı.

Rusya’nın ülke olarak tanımadığı KKTC’ye direkt uçuş başlatacağı iddiasının “Diplomatik zafer” olarak nitelendiği haberde özetle şu ifadelere yer verildi:

ABD’nin Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ardından Türkiye ve KKTC’den diplomatik bir atılım haberi geldi. Rusya’dan KKTC’ye doğrudan uçuşların başlayacağı, ilk uçuşun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yeni Ercan Havalimanı’nın 15 Kasım’daki açılışına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.

13.JPG
Küpür: Milliyet

 

Rusya yalanladı

Ancak bu haber Rusya tarafından yalanlandı. Sputnik Türkiye’nin aktardığına göre Rusya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği’nden Rus basınına yapılan açıklamada, Rusya’dan KKTC'ye direkt uçak seferleri başlatmaya yönelik herhangi bir planlama ya da görüşme yapılmadığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, “Büyükelçilik tarafından (Kıbrıs’ın kuzeyine) direkt uçak seferlerin düzenlenmesi konusunda hiçbir görüşme ya da istişare yürütülmüyor ve yürütülmemiştir. Bu konuyla ilgili medyada çıkan spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Milliyet ısrarcı

Milliyet gazetesinin bugünkü ilk sayfasında da dün yalanlanan haberle ilgili başka bir metin yer aldı.

Dünkü metnin referans gösterildiği haber ilk sayfadan “Milliyet’in haberi gündemi belirledi” başlığıyla duyuruldu.

12.JPG
Küpür: Milliyet

 

Bugünkü haberde Rusya’nın yalanlamasına dair herhangi bir bilgi verilmezken metinde bazı basın organlarının Milliyet’i referans gösterip haber yapması anlatıldı.

Haberin en son kısmında da şu ifadeler yer aldı:

Öte yandan, KKTC gazetesi Yenidüzen’e konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Bu yönde bazı resmi girişimler var ama açıklama yapmak için oldukça erken. Çalışmalar devam ediyor” dedi. 15 Kasım tarihinde yapılacağı iddia edilen direkt uçuşla ilgili müracaatın özel bir şirket tarafından yapıldığını belirten Arıklı, “Müracaatı değerlendiriyoruz. Görüşmeler devam ediyor” ifadesini kullandı.

Milliyet’in bu haberinde referans verdiği Yenidüzen gazetesinde ise Rusya’nın yalanlaması yer alıyor.

Yalanlanan habere, Milliyet’in bazı sosyal medya hesaplarında hala yer veriliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU