Türkiye Alzheimer Derneği'nden Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri: Kısa filmler, yapay zeka sergisi ve Ankara'da davet

Kısa filmlerde Ercan Kesal ve Cezmi Baskın gibi ünlü oyuncular yer aldı

Nüfusu giderek yaşlanan dünyada Alzheimer, özellikle ileri yaşlarda unutkanlık, isimlendirme güçlüğü, yer yön bulma zorluğu ve davranış problemleriyle ortaya çıkabiliyor. Bu hastalık, 85 yaş üzerinde yaklaşık iki kişiden birinde görülüyor. Alzheimer, ortalama yaşam süresinin uzaması ve toplumun yaşlanması sonucunda neredeyse bir pandemi olmaya yaklaştı.

Söz konusu rahatsızlığa dair doğru bilgilere ulaşmak, riskleri, korunma önlemlerini, tedavi yöntemlerini öğrenmek önem taşıyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplumda hastalıkla ilgili farkındalığı arttırabilmek ve halkın doğru bilgiler edinebilmesini sağlamak için çaba harcayan Türkiye Alzheimer Derneği, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde, hastaları ve hastalığı anlamak adına bir davet düzenledi.

Dernek, Ankara'daki Ahal Teke At Çiftliği'nde yer alan Rahvan Kafe'de 16.00'da konuklarını bekliyor. Burada ikramlar eşliğinde merak edilenlere, akıllara takılan sorulara yanıt vermeye, çözümler önermeye çalışılacak. Ayrıca hastalar için atlarla vakit geçirme ve yeşil, sakin bir ortamda yürüyüş yapma fırsatı da olacak.
 

Etkinlik
(Türkiye Alzheimer Derneği)


Türkiye Alzheimer Derneği ayrıca hastalıkta görülen belirtilere kısa filmlerle ışık tuttu. Ercan Kesal, Cezmi Baskın, İbrahim Raci Öksüz ve Eda Özerkan gibi ünlü oyuncuların rol aldığı filmler, YouTube'dan yayımlandı.
 


Dernek ayrıca "Ünlü Ressamların Gözünden Alzheimer Resim Sergisi" düzenliyor. Sergide, sanata damga vurmuş isimlerin, bu hastalığı nasıl resmedebileceği yapay zekayla öğrenilmeye çalışıyor.

Eserler gün içerisinde Türkiye Alzheimer Derneği'nin internet sitesinde ve Instagram hesabında paylaşılacak.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU