Yeni CEO modası: Kaslı vücutlarını sergileyip güç gösterisi yapıyorlar

"Her şeyle başa çıkabileceklerini göstermeye çalışıyorlar"

Jeff Bezos, ölümsüzlük çalışmalarına yaptığı büyük yatırımlarla da gündem olmuştu (Instagram / @laurenwsanchez)

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais, son dönemde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'e kadar birçok milyarder arasında moda haline gelen fit görünüme trendini ele aldı.  

Bezos, Mackenzie Scott'la 25 yıllık evliliğini geçen yıl bitirdikten sonra Instagram hesabında paylaştığı fotoğraflarla gündemden düşmeyen milyarderlerden.

Amazon CEO'su, Tom Cruise ve Gerard Butler gibi Hollywood yıldızlarının antrenörü Wes Okerson'la çalışıyor.

58 yaşındaki Bezos'un vücudunu saran bir tişörtle at sürerken çektirdiği fotoğrafı, Instagram'da 8 bine yakın beğeni almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyarder, sevgilisi Lauren Sanchez'le tatilde çektirdiği ve fit vücudunu gösteren fotoğraflarla da gündem olmuştu.

Tesla CEO'su Elon Musk da sağlığına dikkat etmeye çalıştığını söylemişti.

Musk, 28 Ağustos'ta paylaştığı tweetinde belli aralıklarla oruç tuttuğunu ve daha sağlıklı hissettiğini belirtmişti.

51 yaşındaki teknoloji milyarderinin Yunanistan'ın Mikonos adasında yaptığı tatilde kameralara takılan üstsüz görüntüleri de bu yaz internette mim haline gelerek viral olmuştu.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise pandemide karma dövüş sanatlarıyla ilgilenmeye başladı.  
 


38 yaşındaki milyarder, profesyonel dövüşçü Khai Wu'yla yaptığı antrenmanın görüntülerini 3 Eylül'de Instagram hesabından paylaşmıştı.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) "Bezos etkisi" adını verdiği fit CEO trendini takip eden milyarderler arasında NBA takımı Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban, bilgisayar oyunu şirketi Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick ve gayrimenkul devi Jason Oppenheim da yer alıyor.

64 yaşındaki Cuban, WSJ'ye açıklamasında pandemi ve evden çalışma düzeninin CEO'lar için spor yapma imkanı doğurduğunu söylemişti.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)


Cuban, 3 Eylül'de yayımlanan haberde Musk'ın gündem olan fotoğraflarına dair de yorum yapmıştı.

CEO, fotoğraflarda Musk'ın gemisinde görünen karma dövüş sanatları organizasyonu UFC'nin yöneticisi Ari Emmanuel'in vücuduyla ön plana çıktığını belirterek, "İnanılmaz derecede fit olduğu için Ari tüm dikkatleri üzerine çekti" demişti.

İspanya'daki Navarre Üniversitesi'nden Pedro Mir, CEO'lar arasındaki bu trendin sağlıklı yaşama ve estetiğe verilen önemin artmasından kaynaklandığını söyledi.
 


El Pais'e konuşan Mir, "Sürekli başarımızı gösterme baskısı altındayız. Sosyal medyadaki teşhirciliğin net biçimde narsisistik bir tarafı var" dedi.

Akademisyen, şu değerlendirmeyi yaptı:

Üst düzey yöneticilerin yaşamları yüksek stres ve hareketsiz bir hayat tarzıyla ilişkilendiriliyor. Fakat bu kişiler kendi imajlarıyla, her şeyle başa çıkabileceklerini tüm dünyaya göstermeye çalışıyor. Sadece işte değil, yaşamın diğer alanlarında da başarılı olduklarını ifade etmek istiyorlar.



Independent Türkçe, El Pais, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU