Destici: Türk milletinin, Ermenistan'ı tarihten ve coğrafyadan silebilecek kudrette olduğunu ve sabrımızın sınırında durduklarını tekrar hatırlatıyorum

BBP Genel Başkanı Destici "Türkiye, ülkesinin, sınırlarının, milletinin, kardeşlerinin güvenliği söz konusu olduğunda, sıcak çatışmaya girmekte asla tereddüt etmeyecektir" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaları değerlendiren Mustafa Destici, Türkiye ve Azerbaycan'ın, bölgede barışın sağlanması yönünde attığı her adımın, Ermenistan tarafından sabote edildiğini mne sürdü.

Destici, şöyle devam etti:

Ermenistan yönetimine diyoruz ki, 'Aklınızı başınıza alın, Türk milletinin, Ermenistan'ı tarihten ve coğrafyadan silebilecek kudrette olduğunu ve sabrımızın sınırında durduklarını tekrar hatırlatıyorum. Ermenistan'ın provokasyonlarının, sadece hırçınlıklarından ve şımarıklıklarından kaynaklandığını düşünme gafletine hiçbir zaman düşmemeliyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ermenistan ve Yunanistan'ın, son dönemde, 'saldırgan', 'kural tanımaz' ve 'hukuksuz' fiillerinin, benzerliklerinin, istikametlerinin ve nereden kontrol edildiklerinin farkındayız. Ermenistan ve Yunanistan, Türkiye'nin, doğuda Türk dünyasıyla, batıda Avrupa'yla bağlantısını kesme amacıyla 'kurdurulmuş', 'bariyer' ve 'kukla' devletlerdir. Kurguları ve kurgulanma maksatları gereği, hiçbir zaman, kendilerinin belirledikleri bir politikaları olmamıştır. Türkiye, ülkesinin, sınırlarının, milletinin, kardeşlerinin güvenliği söz konusu olduğunda, sıcak çatışmaya girmekte asla tereddüt etmeyecektir. Türkiye, her iki ülkeyi de -arkalarında kim olursa olsun- ezip geçecek güce de iradeye de kararlılığa da elhamdülillah sahiptir. Gerekirse savaşırız ve tüm provokatörler, temelleriyle oynadıkları huzurun barışın enkazı altında kalırlar.

"İçimizdeki 'yarı aydın' bir güruh, Ermenistan'ın, Yunanistan'ın yanında yer alabiliyor"

BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye'nin Ermenistan ve Yunanistan ile diplomatik, askeri, siyasi zeminde mücadele ederken eleştirilere de maruz kaldığını belirterek, "İçimizdeki 'yarı aydın' bir güruh, Ermenistan'ın, Yunanistan'ın yanında yer alabiliyor" dedi.

Destici, "Kimlerden bahsettiğimizi biliyorsunuz. Elbette bölücülerden, hainlerden, emperyalistlerden, içerideki iş birlikçilerden, bu milletin dinine, kültürüne, insanına düşman olan sütü bozuklardan, kanı bozuklardan bahsediyorum. Zaman zaman farklı maskeler takan aynı toplulukların, siyaseti nasıl manipüle etmeye çalıştıklarını, 6'lı masaya ve masa altındaki ortaklarına nasıl cansiparane sahip çıktıklarını da görüyoruz. Her şeyin farkındayız" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU