MEB: Bakanımızın sözleri çarpıtıldı

"Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriği bağlamından koparıldı"

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bir öğretmene “Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddiası hakkında açıklama yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “özel bir sohbetin çarpıtıldığı” iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklama şöyle:

Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. 

Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. 

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır.

Sözcü gazetesinde dün Fırat Fıstık'ın haberinde özetle şu ifadeler yer almıştı:

KPSS mağduru öğretmenler, Twitter'da #MahmutÖzerİstifa etiketiyle kampanya başlattı. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özer ile görüşen bir öğretmenin aktardığına göre Bakan Özer, "Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu çağrı yapmıştı

Haberinden ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir çağrı yapmıştı:

Dünden beri Milli Eğitim Bakanı’nın ataması yapılmayan öğretmenlere “çok ağladınız” dediği konusunda açıklama bekliyorum. Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların. Ekonomistin gözleri ışıldar. Eğitimcisi öğretmene ağlak der. Diğeri zaten Fotoroman…

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU