Kylie Jenner'dan talimat alarak cinayet işlediğini söyleyen akıl hastasına müebbet verildi

İki evsizi bıçaklayan Marvin Magallanes, koğuş arkadaşını da boğmuştu

Marvin Magallanes, Kyle Jenner'ın evine Mart 2016 ve Nisan 2016'da gitmişti. Eve girmeye çalışan Magallanes, 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı (AFP/Anaheim Polis Teşkilatı)

İşlediği cinayetler için "Bunu yapmamı Kylie Jenner söyledi" diyen şizofreni hastasının cezası perşembe günü belli oldu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Marvin Magallanes, iki kez müebbet hapis ve 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Katil şartlı tahliye de olamayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Magallanes, Ekim 2016'da bir restoranın arkasında uyuyan 52 yaşındaki evsiz Onosai Tavita'yı bıçaklayarak öldürmüştü.

Katil Ocak 2017'de ise otobüs durağında uyuyan bir başka evsiz 49 yaşındaki Sabah Alsaad'ı yine bıçaklayarak katletmişti.

Mayıs 2017'de polise giderek teslim olan 31 yaşındaki suçlu, Alsaad cinayetini itiraf etmişti. Yetkililer, DNA kanıtlarından yola çıkarak Tavita cinayetini de aydınlatmıştı.

Bunun ardından hapse atılan Magallanes, aynı koğuşu paylaştığı 27 yaşındaki Danny Pham'ı Temmuz 2017'de boğmuştu.

Magallanes'in mahkemeye çıkmak için uygun olup olmadığı yıllarca tartışıldı. Katil, 25 Ağustos'ta görülen duruşmada suçlu bulunurken hakkındaki karar 8 Eylül'de verildi.

Avukat Michael Hill, müvekkilinin şizofreniden mustarip olduğunu belirtti. Hill, Magallanes'in ABD'li reality şov yıldızı Kylie Jenner'la bir ilişkisi olduğuna inandığını belirtti.

Buna göre Magallanes, Jenner'ın kendisine "bir başkasının canını çalmaya çalıştığını" ve bunu sadece cinayet işleyerek önleyebileceğini söylediğini düşünüyor.

Ancak savcılar, Magallanes'in eylemlerinin farkında olduğunu ve cinayetleri işlediğinde bunun yanlışlığını bildiğini savundu.

Orange County Yüksek Mahkemesi'nden Yargıç Kimber menninger, Hill'in savunmasını ve yeni duruşma talebini reddetti.

Magallanes, evsiz cinayetleri için iki kez müebbet, koğuş arkadaşını öldürdüğü için de 17 yıl hapis cezası aldı.

 

Independent Türkçe, Newsweek, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU