Ozzy Osbourne'dan Paris Hilton'a, Kraliçe II. Elizabeth için taziye mesajı paylaşan ünlüler

Konserini durduran da var kafa karıştıran da...

Kraliçe II. Elizabeth, ragbi koçu Geoff Cooke'la selamlaşıyor (Buckingham Sarayı)

Buckingham Sarayı dün (8 Eylül) 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in vefat ettiğini duyurdu.

70 yıldır tahtta oturan Kraliçe'nin vefatının ardından dünya liderlerinin yanında ünlüler camiasından da pek çok isim taziye mesajlarını paylaştı.

Sör unvanlı Britanyalı müzisyen Elton John'dan, ABD sosyetesinin ünlü ismi Paris Hilton'a kadar Kraliçe hakkında iyi dileklerini paylaşan bazı kişiler şöyle:

Sör Elton John

Müziğe ve hayır işlerine katkılarından dolayı 1998'de Kraliçe'nin şövalye unvanı verdiği Britanyalı müzisyen Sör Elton John, Instagram'da duygusal bir paylaşım yaptı.

75 yaşındaki John, şu ifadeleri kullandı:

Majesteleri Kraliçe Elizabeth'in ölüm haberini almaktan ülkemin geri kalanı gibi derin üzüntü duyuyorum. O, etrafına ilham veren biriydi ve ülkenin en büyük, en karanlık anlarının bazılarında bize zarafet ve nezaketle liderlik etti.

John, Kraliçe'nin çocukluğundan bu yana hayatının çok büyük bir parçası olduğunu ve onu çok özleyeceğini ekledi.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)


Kraliçe'nin hazirandaki Platin Jübilesi'nde canlı olarak katılamayan ünlü müzisyen, etkinlikte önceden kaydedilen performansıyla sahne almıştı.

Ozzy Osbourne

Rock müzik efsanesi Britanyalı müzisyen Ozzy Osbourne, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Vefat eden büyük Kraliçe'mizin yasını ülkemle birlikte tutuyorum. İçim parçalanarak söylüyorum ki, Kraliçe II. Elizabeth'in olmadığı bir İngiltere düşüncesi kahredici" ifadelerini kullandı.
 

 

Cher

ABD'li pop müzik efsanesi Cher, Kraliçe'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti fakat şarkıcının emoji seçimi kafaları karıştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cher, "Kraliçe'yle tanışma onuruna sahip oldum. Çok yerinde sorular sordu ve benimle konuşurken gerçekten ilgiliydi" yazdığı tweet'inin devamında "Onun bir [inek emojisi] olmasından gurur duyuyorum" dedi.

Şarkıcının Britanya argosunda hakaret olarak kullanılan inek emojisini seçmesi tepkilere yol açtı.

Hayranlarıysa Cher'in muhtemelen klavyede yanlış tuşa bastığını düşündü.
 


Sylvester Stallone

ABD'li yıldız oyuncu Sylvester Stallone, Kraliçe'yle bir fotoğrafını paylaşarak "YÜCE KRALİÇE huzur içinde uyusun. Dünyaya bir daha onun gibisi gelmeyecek" yazdı.

Mick Jagger

79 yaşındaki Britanyalı rock müzisyeni Mick Jagger, Instagram'dan yaptığı paylaşımla Kraliçe'yi andı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)


Jagger, "Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth hayatım boyunca oradaydı" diye yazdı.

Ünlü müzisyen şu ifadeleri kullandı:

Çocukken onun düğününü televizyonda izlediğimi hatırlıyorum. Onun genç leydi zamanını da ulusun sevilen büyükannesi olmasını da hatırlıyorum. En içten duygularım Kraliyet Ailesi'yle birlikte.

Paris Hilton

Kraliçe'nin vefat haberinin duyurulmasının ardından sosyal medyada ilk paylaşım yapan ünlü isimlerden biri, mankenlik, şarkıcılık ve oyunculuk deneyimleriyle gündeme gelen ABD'li Paris Hilton oldu.

Hilton, Kraliçe için "asıl patron kız" dediği tweet'inde "En ilham verici kadınlardan. Bir dönemin sonu. Huzur içinde uyusun" ifadelerini kullandı.
 


Harry Styles

28 yaşındaki Britanyalı şarkıcı Harry Styles, Kraliçe'nin vefat haberi duyurulduğunda ABD'nin New York eyaletinde konser veriyordu.

Ünlü müzisyen, sahnede Kraliçe'yi andı ve onun anısına dinleyicilerden büyük bir alkış istedi.
 


Kardashian / Jenner Ailesi

Reality show'larıyla ünlenen ABD'li Kardashian ailesinin annesi Kris Jenner, Twitter'dan yaptığı paylaşımla Kraliçe'yi andı.

Jenner, "Huzur içinde uyu, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth. Kendini görevine adamış, zarif, unutulmaz. Onu bugün ve daima dünyamızın gördüğü en büyük liderlerden biri olarak hatırlayacağız. Kraliyet Ailesine sevgilerimi ve başsağlığı dileklerimi gönderiyorum" dedi.

41 yaşındaki Kim Kardashian da Instagram hikayesinde Kraliçe'nin fotoğrafını paylaşarak,"Huzur içinde uyusun" yazdı.

Khloé Kardashian ise Instagram'dan uzun bir taziye mesajı yayımladı. 38 yaşındaki Kardashian, "Birleşik Krallık, İngiliz Milletler Topluluğu ve dünya için çok üzücü bir gün. Kraliçe'nin örnek alınası görev anlayışı ve halkına bağlılığına hepimiz hayranlık duymalıyız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Insider, New York Post

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU