Gelecek Partili Ün: Sistem öyle bir inşa edilmeli ki, insanı nefsiyle birlikte bırakmamalı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Zehra Taşkesenlioğlu’nun adının geçtiği iddialarla ilgili şok olduğunu belirtti

Fotoğraf: Gelecek Partisi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Sedat Peker’in açıklamalarındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Gündem programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını yanıtlayan Ün, “Sistem öyle bir inşa edilmeli ki; insanı nefsiyle birlikte bırakmamalı” dedi.

Eski SPK (Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı) Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kız kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun söz konusu iddialarda adının geçmesi karşısında şok olduğunu belirten Ün, bu iddialara sistemin yol açtığını savundu.

“Buradan bir arınma çıkması hayal gibi”

Yolsuzluğa karışan herkesin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Ün, sorunun kişilerden ziyade sistem kaynaklı olduğunu ifade ederek, “Sinek avlamak bu işin çözümü değil. Bu bataklığı kurutmak istiyorsak şeffaf yönetimi ve denetim mekanizmalarının olduğu bir yönetim sistemini hayata geçirip o bataklığı ancak öyle kurutabiliriz. O yüzden buradan bir arınma çıkmasını hayal gibi görüyorum” dedi.

Ün, yargının da siyasallaştığına vurgu yaparak, iddialara ilişkin yapılan suç duyuruları için takipsizlik kararı verilmese bile rafa kaldırılacağını söyledi.

“Zehra Taşkesenlioğlu’nun adını duyunca şok oldum”

İddiaların odağındaki isimlerden olan Zehra Taşkesenlioğlu’nu daha önceden tanıdığını söyleyen Ün, şöyle devam etti:

Arzu ederdim ki; bu arkadaşlar kendilerini savcılığa ihbar etsinler ve ‘bize atılan bu iftiradan aklanmak istiyoruz’ diyerek yargıya müracaat etsinler ve toplumun karşısında gerçekten partilerinin adı gibi ak olduklarını açıklasınlar isterdim.

“Bu sistem, meleği şeytan yapar”

Bu sistemde bir makama gelen kişilere oraları istedikleri gibi kullanabilme rahatlığı verildiğine dikkat çeken Gelecek Partili Ün, şeffaflığın ve denge – denetleme mekanizmalarının da hukuk sisteminden kaldırıldığını belirterek, “O zaman bu insanlar melekken şeytan olabilirler” diye konuştu.

“Sistem öyle bir inşa edilmeli ki; insanı nefsiyle birlikte bırakmamalı”

Kendi kamu görevi yaptığı dönemlerden de örnek veren Ün, ayrıca şunları söyledi:

Kurumlardaki denetleme biraz hukuk sistemiyle olur, biraz toplumsal denetleme mekanizmasıyla da olur. Şimdi siz bir yerde yöneticisiniz ve bütün çalışanlarınız, hepsi sizinle aynı partiden geliyorlar. Bunlarla birlikte yaptığınız hiçbir şey denetlenemez. Çünkü sizin sayenizde gelmiştir. Susmak zorundadır. Burada bir hukuk sisteminden denetlemeyi kaldırıyorsunuz, üstüne kurduğunuz mekanizmayla toplumsal denetlemeyi de kaldırıyorsunuz. Böyle olduğunda bir meleğin şeytan olması anlıktır. Sistem öyle bir inşa edilmeli ki; insanı nefsiyle birlikte bırakmamalı.

 

Son Söz

DAHA FAZLA HABER OKU