Erdoğan, Bosna Hersek'te: 2 ülke arasında artık kimlik kartı ile seyahat edilebilecek

Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki seyahatlerde kimlik kartı uygulamasının başlayacağını duyuran Erdoğan, buna benzer bir anlaşmanın Sırbistan ile yapılacağını da söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Caferoviç, konsey üyeleri Komsic ve Dodik ile anlaşmaların imza töreni sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerinin müstesna bir nitelik taşıdığını belirten Erdoğan, "Değerli mevkidaşlarımla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ilişkilerimizi daha ileriye taşımak için atabileceğimiz adımları ele aldık" dedi.

Bosna Hersek'te 2 Ekim'de yapılacak seçimleri hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

Bosna Hersek'i önümüzdeki dönemde yoğun bir gündem beklemektedir. Seçime giden süreçte ülkenin refahına katkı sağlayacak bir seçim atmosferinin olması önemlidir. Seçim sonuçlarının tüm Bosna Hersek için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bosna Hersek'teki mevcut sıkıntıların aşılmasında elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyorum.

Yatırımlarımızı daha da artırmak amacıyla neler yapabileceğimi ele aldık. Saraybosna-Belgrad Otoyol projesine büyük önem veriyoruz. Konunun finans noktasındaki ilişkiler ağı açısından Ziraat Bankası Genel Müdürü'ne gerekli talimatı verdim, süratle bu sıkıntıyı çözecekler.

İki ülke arasında kimlik kartlarıyla seyahat imkanı

Erdoğan ayrıca, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki seyahatlerde kimlik kartı uygulamasının da başlayacağını duyurdu.

Erdoğan, "Bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla, özellikle Bosna Hersek - Türkiye arasındaki gidiş-gelişleri yapabilme kararını verdik. Bundan böyle Türkiye'den Bosna Hersek'e, Bosna Hersek'ten de Türkiye'ye kimlik kartlarıyla seyahat edilebilecek" dedi.

Sırbistan ile de yarın böyle bir anlaşma imzalacağını belirten Erdoğan, "Tüm kulvarlarda Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU