AFAD'dan aralarında İstanbul'un da olduğu 10 il için sağanak yağış uyarısı

"Vatandaşlarımızın ani sel, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

Fotoğraf: Twitter / @AliYerlikaya

AFAD, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne’nin güneyinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurarak, vatandaşları ani sel, dolu ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

AFAD’ın yaptığı açıklama şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre, 31 Ağustos Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz.    

İstanbul Valiliğinden "gök gürültülü kuvvetli sağanak" uyarısı

Diğer yandan İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanağın İstanbul'da yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yağışların etkisini bölgenin batısında akşam, kuzey ve doğu kesimlerinde gece kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU