Zehra Taşkesenlioğlu ve Mine Tozlu Sineren'den karşılıklı açıklamalar

Taşkesenlioğlu açıklamasında "Sineren'in Sermaye Piyasası Kurulu ile görüşmesi gerektiğini ve konuya müdahil olamayacağımı belirttim" derken, Sineren "Zehra hanım 'bu konu SPK'yı ilgilendirir' dediyse neden bu bilgileri ağabeyine iletti?" diye sordu

Fotoğraflar: Sosyal medya

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren'in açıklamalarına yanıt verdi.

Sineren ile bir kez görüştüğünü kaydeden Taşkesenlioğlu, Sineren hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da ekledi.

"Şahsımla ilgili hiçbir delil ortaya koyamamıştır"

Taşkesenlioğlu’nun açıklaması şöyle: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İş insanı Mine Tozlu Sineren tarafından sosyal medyada ortaya attığı iddialar nedeniyle günlerdir ailem ve şahsıma yönelik kasıtlı olarak sistematik bir suç isnadı yapılmaktadır.

Yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı kamuoyunu bilgilendirmek zaruri hale gelmiştir. Seçim çalışmaları nedeniyle Mayıs 2018 tarihinde Erzurum’da bulunduğum esnada iş insanı Mine Tozlu Sineren, danışmanım aracılığı ile randevu talebinde bulunmuştur.

Programım gereği Hınıs ilçesinde olduğundan dolayı görüşemeyeceğimi ifade etmeme rağmen Mine Tozlu Sineren görüşme talebinde ısrar ederek Hınıs’a gelmiştir.

İlk kez karşılaştığım Sineren’i dinledikten sonra talebinin şahsımla alakalı olmadığını, muhatabı olan Sermeye Piyasası Kurulu ile görüşmesi gerektiğini ve konuya müdahil olamayacağımı belirttim.

O tarihten itibaren müfteri Mine Tozlu Sineren ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Mine Tozlu Sineren’in ifade ettiği danışmanlık bürosu ile hiçbir ilişkim olmadığı gibi görüştüğü kişilerle de herhangi bir tanışıklığım bulunmamaktadır.

İftira ve kumpas olayının bir diğer ayağında yer alan Mine Tozlu Sineren, katıldığı televizyon programında ismimi kasıtlı olarak gündeme getirmiş ancak şahsımla ilgili hiçbir delil ortaya koyamamıştır.

Konu ile ilgili adli ve hukuki süreç başlatarak Mine Tozlu Sineren’in iftiraları hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğumu ifade ederim.   

yy.jpg
Mine Tozlu Sineren Fotoğraf: Marka Yatırım Holding

"Zehra hanım neden bu bilgileri ağabeyine iletti?"

Taşkesenlioğlu'nun ardından bir açıklama da Mine Tozlu Sineren'den geldi. Sineren açıklamasında  "Zehra hanım "bu konu SPK'yı ilgilendirir" dediyse neden bu bilgileri ağabeyine iletti? " diye sordu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Bugün gündemde olan Milletin Vekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban'ın hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu medya aracılığıyla öğrenmiş bulunmaktayım. 
Günlerdir anlatmaya çalıştığım bu konularla ilgili Spk tarafından şirketimizin yasal talepleri konusunda çıkarılan zorluklara dayalı olarak bunun nedenlerini anlamak ve şirketimizin yapacağı işleri detaylı olarak anlatabilmek için teşebbüste bulunmaktan başka bir şey yapmış değilim. Anayasanın 48. borçlar Kanununun 26. Maddesi uyarınca küçük tasarruf sahiplerini korumak ve halka açık bir şirketin gelişimini sağlamak amacıyla vekalet sözleşmesi niteliğinde danışmanlık hizmeti arayışlarında bulunmam doğal karşılanmalıdır. 

Bu konuda ulaştığım mecralarda saygın bir devlet yapısı içinde ünvanlar taşıyan kişilerin gösterdikleri adreslerle lehte faaliyet gösteren şirketlerde randevu ve görüşmelerimin olması hiç bir yasaya aykırılık taşımaz. 
Bahsi geçen danışmanlık sözleşmesinin kiminle alakalı olduğunu bilmemekle beraber sözleşme maddeleri incelendiğinde sözleşmeye dayalı olarak yapmayı taahhüt ettikleri konular bilgi ve bürokratik olarak bir güç gerektirmektedir.

Zaten SPK mevzuatına bağlı şirketlere danışmanlık hizmeti veren şirketlerin daha üst birimlerde olan başka şirketlerle ya da şahıslarla ilişkileri ve de bağlantıları ortadadır. Ve bu sözleşme kabul edilmeyerek tarafımca imzalanmamıştır. 

Ayrıca adı üstünde milletin vekili olan bir kişi ile SPK başkanının kardeşi olmasına dayalı ve bu konularla alakalı kişilerin yönlendirmesi sonucu ulaşıp görüşmemden daha doğal ne olabilir ki? 

Yalnız merak ettiğim...neden Erzurum'un Hınıs ilçesi? Ve milletvekilimiz bu konuların onunla alakalı olmadığını SPK ile görüşmem gerektiğini bana söylemek için neden beni oraya davet ettiği? 
Danışmanından ön bilgi alamamış mı? Ya da şimdi söylediklerini bize danışmanı telefonda da söyleyebilir ve biz oraya gitmek zorunda kalmazdık. 

Peki! Ağabeyine eski SPK başkanına bizim için ne demiş? Bizi nasıl tanıtmış? Ayrıca Ali Fuat bey kardeşinin bu konuyu kendisine söylediğini bana bizzat kendi ofisinde ortak dostumuzun yanında anlatmıştı. Zehra hanım "bu konu SPK'yı ilgilendirir" dediyse neden bu bilgileri ağabeyine iletti? 

Ali Fuat bey görüşmemizde "bana aracılarla geldiniz Mine hanım "dediğinde aracı olarak bahsettiği kişi kız kardeşi değil miydi? Neden 1,5 seneden beri görüşmediklerini söyledi. Son 1,5 yıl öncesinde görüştüklerinde neler oldu peki? 

Bu konular ortaya çıktığında Milletin vekili hanımefendinin Kocası bu konular hakkında neler söyledi? Ve eşinin çektiği videoda "ikiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz "diyen kendisi değil mi? İkiniz dediği ikinci kişi kim acaba? 
Ben bu konuları öğrendiğimde zaten cimer üzerinden kendisi eşi ve abisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. 

Sayın milletin vekilinin beni şikayet etmesi sadece benim şikayetimle ilgili konuları daha önce gündeme getirir ve konular daha erken aydınlanır. 
Kimin kimi ne şekilde tanıdığının bir önemi olduğunu da düşünmüyorum! Burada daha önemli konular var çünkü. 

Ayrıca şu anda milletin vekili hanımefendi kendisine yapılan haksızlığın aynısını bana yaparak beni haksız olarak suçlamaktadır. Kendisinin bana ve şirketime yapılanlarla ilgili bir bilgisi de olmayabilir. Ama bunları o zamanlar küs olduğu şimdi barıştığı ağabeyine ve o zamanlar evli olduğu ama şimdi boşanmak istediği eşine sormalıdır. 

Benim yaptığım şahsıma ve şirketime yapılan haksızlık karşısında dik durarak, kurumların adını kirleten şahıslara istediklerini vermeyerek yüce Türk adaletine güvenmek ve adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde mücadeleme devam etmektir! 

Ne olmuştu?

Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. 

Peker’in rüşvete zorlandığını iddia ettiği Marka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren iddialar sonrası yaptığı açıklamalarda AK Parti’li Zehra Taşkesenlioğlu’nun ‘aracılık’ ettiğini ileri sürmüştü.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU