Köpekbalığından nasıl kaçılacağını gösteren dalgıç viral oldu

Bir izleyici, "Başka ne işe yarar biliyor musun? Sahilde kalmak" dedi

(TikTok/@mermaid.kayleigh)

Olası bir köpekbalığı saldırısından nasıl kaçılacağını canlı bir köpekbalığıyla göstererek açıklayan dalgıç viral oldu.

Kayleigh Grant, profesyonel bir dalgıç ve Hawaii'deki Kaimana Okyanus Safarisi turlarının kurucu ortağı. TikTok'ta @mermaid.kayleigh kullanıcı adını kullanan Grant'in uygulamada 1 milyondan fazla takipçisi var ve burada derin mavi denizi keşfettiği ve su altı canlılarıyla karşılaştığı videoları paylaşıyor.

Bu hafta paylaşılan ve o zamandan beri 2,7 milyondan fazla izlenen viral videoda Grant, arkadaşı Andriana'yı gerçek hayattaki bir kaplan köpekbalığıyla karşı karşıya gelirken gösteriyor. Kısa videoda Grant, izleyicilere olası bir köpekbalığı saldırısıyla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda talimatlar verdi.

Grant, "Andy neden köpekbalıklarına su sıçratmamak ve onlardan yüzerek uzaklaşmamamız gerektiğini gösteriyor" diye başladı.

Su sıçratmak ve yüzerek uzaklaşmak avının yaptıklarına benzer.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grant, "Köpekbalıkları gibi üst düzey avcılarla uğraşırken bizim de bir yırtıcı gibi davranmamız gerekiyor" diye açıkladı. Bunu yaparken de yüzücülerin "su sıçratmaması" gerekiyor. Bunun yerine, "arkalarını dönmeli", hayvana bakmalı ve "göz temasını sürdürmeliler".

Özellikle kaplan köpekbalıklarıyla ilgili Grant, "Elinizi kafalarının üstüne koyabilir, hafifçe aşağı itebilirsiniz ve bu onları sizden uzaklaştıracaktır" dedi.

Dalgıç köpekbalığına doğru yüzerken görülüyor ve elini uzatıp köpekbalığının kafasının üstüne koyuyor. Dalgıç, hayvanın kafasını aşağı doğru iterken, iri hayvan dalgıçtan yüzerek uzaklaşmaya başlıyor.

Grant viral videonun altına, "Tıpkı ayılar ve diğer yırtıcılar gibi bize de göz teması kurmamız, bağırmamız, irileşmemiz, yavaşça geri çekilmemiz öğretilir... Köpekbalıkları için de aynı şey geçerli!" açıklamasını yazdı.
 

@mermaid.kayleigh Follow @andriana_marine to learn even more about #sharks! Just like bears & other #predators we are taught to #maintaineyecontact, yell, get large, back away slowly… it’s the same with sharks! They are not the man eating monsters the media portrays & typically want nothing to do with humans. So much so that just pushing on their head is enough to deter. #tigershark #sharkdiver #sharkdiving #sharkdive #ocean #hawaii ♬ Black Out Days Sped Up - Ryugan

 

Onlar medyanın gösterdiği gibi insan yiyen canavarlar değiller ve genellikle insanlara bir şey yapmak istemiyorlar. Öyle ki sadece kafalarına bastırmak bile caydırmak için yeterli oluyor.

Köpekbalıklarıyla yüzmek bu eğitimli profesyoneller için normal bir aktivite gibi görünse de yorumlar bölümündeki birçok TikTok kullanıcısı yırtıcı hayvanla karşılaştıklarında bu kadar sakin olamayacaklarını söyledi.

Bir kişi, "Dehşete kapılırdım" diye yorum yaptı.

Bir başkası da "Hayır çünkü çığlık atardım" diye yazdı.

Üçüncü bir kişi "Korkudan ölürdüm" derken, başka bir kullanıcı da, "Bunu görünce bile panikledim" diye yorum yaptı.

Bir TikTok kullanıcısı şakayla karışık "Başka ne işe yarar biliyor musun? Sahilde kalmak" diye yorum yaptı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU