Madonna 64 yaşını geride bıraktı: 40 yıldır albümleri ve skandallarıyla kimse onu durduramıyor

"Popun Kraliçesi" olarak tanınan sanatçı, bugüne dek 250 milyon albüm satarak rekor kırdı

Madonna, doğum gününü dün İtalya'da verdiği bir partiyle kutlamıştı (AFP)

64 yaşını geride bırakan Madonna, 40 yıldır albümleriyle olduğu kadar skandallarıyla da gündemden düşmedi.

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais'te yaymlanan haberde, Madonna'nın 1982'de 25 yaşındayken müzik piyasasına girdiği ve o günden beri "provokasyonlarla" gündemi salladığı belirtildi.

Haberde, "Popun Kraliçesi" olarak da nitelenen müzisyenin bugüne dek 250 milyon albüm sattığı ve tarihte en fazla albüm satan kadın sanatçı unvanına sahip olduğuna dikkat çekildi.

ABD'nin Michigan eyaletindeki Detroit şehrinin banliyösünde doğan şarkıcının, 6 yaşında annesini kaybettiği ve katı babasının uyarılarına kulak asmadan 20 yaşında evi terk ederek New York'a gittiği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adı Michael Jackson, Prince, Bruce Springsteen ve George Michael gibi ünlülerle anılan Madonna'nın efsanevi Like a Virgin albümü, 1980'lerde en çok satan albümler arasında yer almıştı. Aynı dönemde listeye girebilen diğer kadın sanatçıysa Whitney Houston'dı.

Haberde, Madonna'nın "erkek egemen bir piyasada güçlü ve başkaldıran bir kadın olarak cinselliğini ön plana çıkardığı" da ifade edildi.

2016'da ünlü Billboard dergisi kendisini Yılın Kadını seçtiğinde, şarkıcı cinsiyetçi ve maço kültüre karşı çıkarak, "Eğer kadınsanız, oyunu oynamanız lazım. Şirin ve tatlı olmanıza izin verilir. Fakat fazla akıllı davranmayın. Statükoya aykırı düşünceleriniz olmasın. Erkekler tarafından objeleştirilmenize izin verilir. Sürtük gibi giydirilirsiniz  ama bu sürtüklüğü sahiplenmeyin" demişti.

Madonna, konuşmasında mücadeleci tavrın önemine de değinerek, "Bana başaramayacağımı söyleyen, neyi yapıp neyi yapamayacağımı anlatan ve zorluk yaşatan herkese söylüyorum: Direnmeniz beni daha da güçlü yaptı ve bugün olduğum savaşçıya dönüştürdü" ifadelerini kullanmıştı.
 

madonna.jpg
Madonna, kariyeri boyunca sıradışı sahne şovlarıyla dikkatleri üzerine çekmişti (AP)


Haberde Madonna'nın bir pop yıldızından fazlası olduğu, LGBT+ topluluğuna ilham verdiği ve Britney Spears, Christina Aguilera, Rihanna ve Beyoncé gibi ünlü isimlerin yolunu açtığı belirtildi.

Madonna, kamuoyunda tartışma yaratan sanatçılardan da biri oldu.

2003'teki MTV ödül töreninde Britney Spears'la öpüşerek izleyenleri şaşırtan şarkıcı, Instagram hesabındaki çıplaklık içeren fotoğraflarıyla da gündeme gelmişti.

Sanatçı, geçen yıl İstanbul'daki Onur Yürüyüşü'nün fotoğrafını da "Neden bu kadar çok polis var?" mesajıyla sosyal medyada paylaşmıştı. 
 

Britney Spears ve Madonna
Britney Spears ve Madonna'nın öpüştüğü kare, müzik tarihinin ikonik görüntülerinden biri haline geldi (MTV)


1989'da yayımlanan Like a Prayer şarkısının klibinde yanan haçlar kullanması Hıristiyanların tepkisini toplarken, 1993'te yazdığı Sex adlı kitapta fetiş nesneleriyle birlikte verdiği erotik pozlar da eleştiri almıştı.



Independent Türkçe, El Pais, Billboard

DAHA FAZLA HABER OKU