Soğanlı mı soğansız mı: Menemen tartışmasına Cumhurbaşkanlığı da girdi

CİMER: Biz soğansız tercih ediyoruz

Fotoğraf: Twitter

Vatandaşların şikayet, dilek ve önerilerini dile getirmeleri ve bunlara çözüm aramak için oluşturulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Arda isimli bir kişinin 'Menemen soğanlı mı yapılır, soğansız mı? Bu soru yüzünden tartışmaya başlayacağız yardım edin lütfen' sorusunu sosyal medya hesabı üzerinden yanıtladı. 

CİMER'den yapılan paylaşımda, "Arda Bey CİMER’e zor bir soru sormuş. Sevgili Arda Bey, ilginiz için teşekkür ederiz. Herkesin damak tadı farklı. Biz soğansız tercih ediyoruz” denildi.

Gastronomi yazarı, TV programcısı ve akademisyen Vedat Milor, geçen aylarda Twitter'dan başlattığı anketle yıllardır tartışılan 'menemenin soğanlı mı soğansız mı yapılması gerektiği' sorusuna cevap aramış, anketin sonuçlanması ve yüzde 51 ile 'soğanlı menemen'in galip gelmesinin ardından kendi fikrini açıklayacağını duyurmuştu.

YouTube kanalından paylaştığı videoda Milor, önce kendisinin de 'kazanan yüzde 51 içinde' olduğunu söyledi ve kendisi gibi 'menemenin soğanlı olması gerektiğini düşünenlere' hitap ederek, "Kalan yüzde 49'a iyi muamele edelim, onlar da bu vatanın evlatları" demişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı tarafından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başladığı 9 Temmuz 2018’den bugüne CİMER’e 2 milyon 922 bin 655 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yüzde 92’sinde işlem süreci tamamlandı, başvuru sahiplerine cevap verildi. Başvuruların cevaplanma ve sonuçlanma süresi de 14 güne düşürüldü" bilgisi paylaşıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU