Yeni araştırma: Japon çocukların yürüyüşlerindeki gelişim farklı ilerliyor

Bulgular, yürüme bozuklukları için ortopedik tedavi ve rehabilitasyonun etkinliğinin daha iyi belirlenmesini sağlayabilir

(Tadaşi Ito, Reiko Matsuşita)

Vücut hareket kalıplarının sağlıkla ilişkisine daha fazla ışık tutan yeni bir araştırmaya göre, Japon çocuklarda yürüme şekli diğer ülkelerdeki çocuklardan farklı gelişiyor.

Yakın zamanda Scientific Reports akademik dergisinde yayımlanan araştırma, 6 ila 12 yaşındaki Japon çocukların yürüyüş şekillerinin diğer gelişmiş ülkelerdekine benzer olmasına rağmen, yıllar içindeki gelişimlerinin farklılık gösterdiğini ortaya koydu.

Çalışmada, yürüyüş sırasında alt vücut hareketlerindeki yaşa bağlı farklılıklar, Japonya'daki Nagoya Üniversitesi'nden isimlerin de aralarında bulunduğu bilim insanları tarafından değerlendirildi.

Bir kişinin yürüyüşü çoğu günlük aktivite için gerekli olan, kalça, diz ve ayağı içeren bir dizi hareketten meydana gelen karmaşık ve kendiliğinden gerçekleştirilen bir motor süreçtir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmacılar, yürüyüşün bir kişinin yaşam kalitesini ve sağlık durumunu ölçmekte kritik olabileceğini ve yürüyüşün parçası olan güçleri anlamanın hareket bozukluğu sahibi kişileri tedavi etmeyi sağlayabileceğini söyledi.

Çalışmada araştırmacılar, yaş grupları arasında 4 önemli fark buldu.

6-8 yaş grubundaki çocuklara göre 11-12 yaş grubundaki çocukların 1 dakikada attığı adım sayısında artış görüldü.

Araştırmacılar, 11-12 yaşlarındaki çocuklarda 9-10 yaş çocuklara göre adım ve uzun adım mesafelerinde azalma da tespit etti.

Bilim insanları, 11-12 yaşlarındaki Japon çocukların yürüme döngüsü sırasında diz hareket açıklığının daha az olduğuna dikkat çekti.

Araştırmacılar, çocuklar büyüdükçe daha yüksek plantar fleksiyon anı gözlemledi. Bu, yürüyüş hareketinin başlangıcında ayak parmaklarının uzatıldığı harekettir.

Nagoya Üniversitesi Entegre Sağlık Bilimleri Bölümü'nden çalışmanın ortak yazarı Tadaşi Ito, "Yaşam tarzı, vücut yapısı ve kültürel faktörlerdeki farklılıkların hepsinin Japon çocukların yürüyüşünü etkilediğine inanıyoruz" dedi.

Bunun Japon çocuklarının sağlığını etkilemesi muhtemel değil. Fakat bu gerçekten de diğer ülkelerdeki çocuklardan farklı özelliklere işaret ediyor. Bu sonuçlar, normal yürüyüşü ve patolojik yürüyüşü değerlendirmekte önemli bir araç sağlar ve yürüyüş bozuklukları için ortopedik tedavi ve rehabilitasyonun etkinliğini belirleyebilir.

Araştırmacılar, bulguların yürüyüş modelindeki gelişimsel değişiklikleri değerlendirmek ve çocuklarda yürüyüş anormalliklerini tespit etmek için yararlı olabileceğine inanıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU