"Vefa ziyareti" için İstanbul'a gelen Güney Koreli heyet, Kore gazilerini yere kapanarak selamladı

Kore gazilerini görünce yere kapanıp selamlayarak minnetlerini paylaşan Güney Kore heyeti, daha sonra gazilere, ellerini öperek sarıldı

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Güney Kore’den gelen heyet, ilçedeki Kore gazilerine vefa ziyareti yaptı. 

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nin kardeş şehri olan Cheonan'dan festival için Güney Kore’den gelen heyet, Başkan Hasan Akgün ile beraber ilçede yaşayan Kore gazilerini, gazi yakınlarını ve şehit yakınlarını evinde ziyaret etti. Ziyarette heyet, Güney Kore'den hediyeler de getirdi. 

Kore gazisi Abdülhadi Yeşilkaya ve Ekrem Çakır'ı görünce yere kapanıp selamlayarak minnetlerini paylaşan konuklar, daha sonra gazilere ellerini öperek sarıldı.

Heyeti Kore gazileriyle buluşturan Başkan Akgün, ziyarete ilişkin şöyle konuştu:

Bugün çok anlamlı bir gün; yaşayan Kore gazilerimizin ayağına geldiler ve önlerinde yere kapanarak saygılarını gösterdiler. Bizim bir projemiz vardı, onu da heyetle görüştük, daha önceki belediye başkanlarıyla bu projeyi kararlaştırmıştık. Buradaki Kore gazilerin evini Kore stilinde Kore Cheonan Belediyesi yapacak, biz de Güney Kore'de bir ev yaparak oradaki şehitlerimiz adına Türk şehitleri evini yapacağız ve Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelini koyacağız. Büyükçekmece'de yapılacak olan Kore gazileri evinin içerisinde, Kore gazilerimizin Güney Kore'den gelirken getirdikleri eşyalar, askeri kıyafetler ve materyaller yer alacak. Küçük bir müze gibi bir şey olacak ama anlamı bizim için çok büyük.

Ziyaretçilerden Cheonan Belediyesi Planlama ve Ekonomi Genel Müdürü Han Gwon Seok ise şunları söyledi:

Güney Kore'nin Cheonan Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi, kardeş şehirler olarak kültürel faaliyetlerine devam ediyorlar. Biz bu çerçevede bu sene Büyükçekmece'yi ziyaret ettik. Bu sene de burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz ayrıca bugün burada gazilerimizi ziyaret etmek bizler için çok anlamlıydı. Burada olmaktan mutluyuz. Belediye Başkanı çok güzel bir öneri sundu bize, bu konuyu belediyemizce kendi aramızda değerlendireceğiz ve en kısa zamanda kendilerine yanıtımızı vereceğiz. Gazilerimizi gördüğümüzde tek hissettiğimiz şey minnet duygusu. Çünkü onların bizler için yaptıkları fedakarlıklar sayesinde ülkemiz buraya gelebildi. Ben de burada olabilmeyi onların bizim için yaptığı fedakarlığa borçluyum.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU