Pijamalı suçlu, polisi kahve ve bisküvi aldırmaya gönderip firar etti

Yakalanan suçluya 14 ay hapis cezası veren yargıç, "Bu düpedüz kurnazlık. Yeşil pijamalarla kaçmışsın" dedi

Kieron Jenkins polisle yaşadığı kovalama sırasında memurlardan birinin kolunu ısırmıştı (West Midlands polisi)

İngiltere'de azılı bir suçlu, polisi kahve ve bisküvi aldırmaya gönderip pijamalarıyla firar etti. 

30 yaşındaki Kieron Jenkins, gözünü üzerinden ayırmaması gereken iki polis memurunun kendisini yalnız bırakmasının ardından hastaneden yalın ayak kaçtı.

Jenkins bu olaydan yalnızca birkaç saat önce, çalıntı eşya sattığı ve polisle yaşanan kovalamacada bir memuru kolundan ısırdığı için tutuklanmıştı.

Warwick Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Jenkins'in akıl sağlığına dair endişeler nedeniyle hastaneye nakledildiği ve iki görevlinin de zanlının odasını korumakla görevlendirildiği belirtildi.

Jenkins memurlardan birinden kendisine bir fincan kahve getirmesini istedi, dakikalar sonra da diğer görevli Jenkins'e bisküvi getirmek için bulunduğu yeri terk etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jenkins'in kaçmasının ardından halka duyuru yapmak zorunda kalan polis birimleri, vatandaşlardan bu kişiye yaklaşmamalarını istedi.

Olaydan üç gün sonra yaklaşık 5 kilometre ötedeki ev adresinde olduğu tespit edilen Jenkins'i bulmak için bölgeye bir polis helikopteri sevk edildi.

Çalıntı eşya sattığı, bir acil durum görevlisine saldırdığı ve gözaltındayken kaçtığı suçlamalarını kabul eden Coventryli Jenkins, cuma günü 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hükmü veren yargıç Barry Berlin, "Hastanedeki bir odada görevlilerden kahve ve bisküvi istedin (...) Bu düpedüz kurnazlık. Yeşil pijamalarla kaçmışsın" dedi.

 

 

Duruşmada, Jenkins'in mart ayında Coventry'de ev soygunu sırasında çalınan bir dizüstü bilgisayarı satarken yakalandığı kaydedildi.

Polis birimleri, daha önce cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurulup serbest bırakılan ancak çalıntı bilgisayar almaktan tekrar cezaevine gönderilmek üzere aranan Jenkins'i 12 Haziran'da şehirde devriye görevi yaparken fark etmişti.

Yaşanan kovalamaca sırasında Jenkins çitlere tırmanmaya çalışmış ve görevlilerden biri tarafından aşağı indirilirken bir polisi kolundan ısırmıştı.

Gözaltına alınan Jenkins apar topar polis arabasına bindirilmiş ve zihinsel sağlık değerlendirmesinden geçirilmek üzere Coventry Üniversite Hastanesi'ne transfer edilmişti.

Savcı Stuart Clarkson yaşananlara dair şunları söyledi: 

Polisler Jenkins için nöbet tutuyordu. Onlardan kahve ve bisküvi istedi (...) Memurlar bunları almak için gittiğinde fırsat bulan Jenkins odayı terk ederek kaçtı (...) Yeşil pijamalar içinde olmasına rağmen onu kaybettiler. Ancak birkaç gün sonra adresine gidip onu tutukladılar.

Duruşmada Jenkins'in, çalıntı mal satmak dahil daha önce işlediği bazı mahkumiyetlerinin bulunduğu da belirtildi.

Jenkins'i savunan David Murray ise “Açıkça görülüyor ki tutuklandı (...) Jenkins bir memurdan bir fincan kahve istedi ve o memur oraya terk etti, daha sonra diğer memurdan bir paket bisküvi istedi. O polis de gitti. Kaçmak için bir fırsat oluştu. Bu planlanmamıştı" diye konuştu. 

SWNS'den de yararlanılmıştır 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

ndependent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU