Akşener: 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede bazıları görevini yerine getirmiyor demektir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Türkiye'de uyuşturucu kullanımının yaygınlığına dikkat çekerek "Bunu gördüğün, anladığın andan itibaren; görevini yapmak zorundasın, polemik yapamazsın. Bir ülkede uyuşturucu ucuzsa, bilin ki her şey tatildir" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın yürüttüğü "Anlat İstanbul" programının sonuçlarını açıkladı.

Uyuşturucu sorununun tüm Türkiye'de önemli bir mesele olduğunu kaydeden Akşener "Bu çalışmanın çıktıları, mesela uyuşturucu diye bir meselenin, benim gezdiğim yerlerde de İstanbul’da da ne kadar önemli olduğunu gördük" diye konuştu.

"Bir ülkede uyuşturucu ucuzsa, bilin ki her şey tatildir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener şunları kaydetti:

Gördüğüm, annelerin söylediği, 'Aman öldük bittik çocuklarımız uyuşturucu kullanıyor' Bunu gördüğün, anladığın andan itibaren; görevini yapmak zorundasın, polemik yapamazsın, tumturaklı sözlerle konuşamazsın. Bir ülkede uyuşturucu ucuzsa, bilin ki her şey tatildir. Bir ülkede uyuşturucu pahalıysa bilin ki görev yerine getirilmektedir. 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir, ve bu ülkenin içine giriyor demektir ve bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir. Her yerde annelerin şikâyeti uyuşturucu, demek ki bir yerlerde bir bozukluk var. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bu çok önemli bir bilgi bence.

"Hanım kız' deyince kızıyor, 'sürtük' denilince problem yok"

Parti olarak esnaf ve mahalle gezmeleri yaptıkalrını belirten Akşener, "Hepsi tamam ama bir eksiğimiz vardı. Şimdi kişisel olarak önce ben başlıyorum sonra diğer arkadaşlarımız peşimizden geliyor. Biz bunun adına kapı siyaseti demiştik. Şimdi bir yere evrildi bu kapı siyaseti" ifadelerini kullandı.

Akşener şöyle devam etti:

İlçe teşkilatlarımızın çalışmasıyla konusunda uzman bir hanım arkadaşımız, kadın arkadaşımız 'hanım kız' deyince kızıyor, 'sürtük' denilince problem yok, hanım kız derseniz problem var… Dolayısıyla iki genç kadın arkadaşla sadece ben geziyoruz. Ama doğrusunu söylüyorum izin alarak. İstanbul’da bazı mahallelerinde bazı sokaklarında tahmin edemeyeceğiniz problemler var, acılar var, işte bir beka sorunu da buradadır.      

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU