Özdağ'ın "cemevi" açıklamasına tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, partiden istifa etti

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın "Cemevlerine ibadethane statüsü vermeyeceğiz" açıklamasını eleştirerek partiden ayrıldığını duyurdu

Fotoğraf: Twitter

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cemevleri ile ilgili açıklaması sonrası, partinin Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk istifa etti.

Aydın’da bir cemevini ziyaret ettiği sırada iktidara gelmeleri halinde cemevlerine ibadethane statüsü verip vermeyecekleri yönündeki soruya Özdağ, "Bizim parti olarak böyle bir önerimiz olmadı, olmayacak. Olursa Selefi ve diğer tarikatlar da çıkıp aynı şeyi ister. Bugün Zafer Partisi olarak böyle bir adım atacağız diye size söz veremem" diye yanıt verdi.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, bu sözlere sosyal medya hesabından tepki göstererek, istifa ettiğini duyurdu.

Türk, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bize bin yıldır Türkmen derler. Biz kanunla Türk olmadık. Türküm, Türkçüyüm. Hünkar Hacı Bektaşı Velinin yolunda Kızıl Elmanın neferiyim. Cemevleri Alevilerin ibadethanesidir. Zafer Partisindeki görevlerimden istifa ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU