Sylvester Stallone, Rocky ve Creed serilerinin yapımcısını topa tuttu

"Kendi de oğlu da yeteneksiz"

Sylvester Stallone, 2019'da Variety'ye verdiği röportajda Rocky hakkında "Her kelime, her harf, her yazım ve imla hatası benimdi" demişti (AP)

Ünlü film yıldızı Sylvester Stallone, sosyal medya paylaşımlarıyla Rocky ve Creed'in yapımcısı Irwin Winkler'ı hedef aldı. Stallone, Winkler'ı film serilerinin tüm telif haklarını elinde tutmakla suçladı. 

Instagram hesabında Irwin Winkler'ın yüzünün yılan bedenine eklendiği, dilinin de kılıca benzetildiği bir illüstrasyon paylaşan Stallone, resmin açıklamasında yapımcıyı eleştirdi. Ünlü oyuncu, Winkler'ın 47 yıldır Rocky'nin tüm haklarını elinde tuttuğunu vurguladı. 

Rocky'nin fikir babası ve senaristi olmasına rağmen hiçbir fikri hakkı olmayan Stallone, 93 yaşındaki yapımcıya "Tüm haklar senin çocuklarına geçmeden önce hakkım olanın en azından birazını almak istiyorum…" diye seslendi. Oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Bu canımı acıtan bir konu. Sürekli içimi yiyor çünkü çocuklarıma Rocky'den bir şeyler bırakmak istiyorum.

Stallone, bir önceki paylaşımında da yapımcının oğlu David Winkler'ın yazdığı anı kitabı Arrangement: A Love Story'yi hedef almıştı. Eserin "okuduğu en kötü kitap" olduğunu söyleyen Stallone "eğer tuvalet kağıdınız biterse LÜTFEN bu kitabı kullanın, pişman olmayacaksınız" diye yazdı. Kitap için "tahammül edilemez değersiz pislik parçası" ifadelerini kullanan oyuncu, yazar hakkında "Rocky ve Creed'in son derece yeteneksiz ve parazit yapımcısı David Winkler'ın üzücü derecede kabiliyetsiz oğlu" dedi.

1976'da gösterime giren ilk Rocky filmi, gişe rekoru kırmıştı. En İyi Film Oscarı'nı kazanan film, yılın en büyük hasılat getiren yapımı olmuştu. İlk filmin başarısının ardından 5 devam filmi çekildi. 2015'te devam serisi olan Creed'in ilk filmi gösterime girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stallone, Rocky Balboa rolüyle Rocky ve Creed'in tüm filmlerinde yer aldı. Öte yandan, film serisine başından beri dahil olmasına rağmen tüm filmlerin yapımcılığını Winkler üstlendi. Ünlü oyuncu, 2019'da yaptığı açıklamada Rocky fikrini ortaya atanın kendisi olmasına ve senaryoyu yazmasına rağmen hiçbir fikri mülkiyet hakkının olmadığını söylemişti.

Winkler, Stallone'nin tepkisine şaşırdığını söyleyerek "Filmlerden milyonlarca dolar kazandı, bu konuda şikayetçi olmamalı" demişti. Bu tepkiye sinirlendiğini belirten Stallone de, "Evet, gerçekten çok para kazandım ama çocuklarımın da faydalanabileceği bir şeyler bırakmak istiyorum" demişti.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, The Hollywood Reporter, Variety

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU