Vince takılan işçi havada sallandı

Başka bir işçi tarafından kaydedilen video 3 milyon görüntülenme aldı

(u/DubTO/Reddit)

Kanada'nın Ontario eyaletinin çalışma bakanlığı, Toronto şehir merkezinde bir inşaat işçisinin vince tutunmuş halde havada sallandığını gösteren korkunç görüntüler üzerine soruşturma başlattı.

Çarşamba günü başka bir işçi tarafından kaydedilen video TikTok'ta 3 milyondan fazla kez izlendi.

Video, havada sallanırken devasa bir inşaat malzemesi bloğunun altındaki hizalama halatına tutunan bir adamı gösteriyor. Yağmur yağarken vinç yükü alçaltmaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoyu kaydedenler gördükleri manzara karşısında dehşete kapılmış gibi görünüyor ve adama "sıkı tutunması" için sesleniyor.

Biri, inanamayarak "Aman Tanrım, bu nasıl oldu böyle?" diyor ve işçinin altında ezilmesinden korkup bağırarak vinç operatörüne yükü alçaltmayı bırakmasını söylüyor.

CBC'ye açıklama yapan PCL Constructors Canada Inc, adamın nihayetinde güvenli bir şekilde yere indirildiğini ve ciddi bir yara almadığını belirtti.
 


Şirket, salı günü şantiyede işçinin elinin "yükü kancalamasından sonra hizalama halatına takılmasının" ardından "olayın gerçekleştiğini" doğruladı.

Şirketin açıklamasına göre işçi, firmanın yüklenicisi olan Modern Niagara tarafından, malzemelerin havaya kaldırılmadan önce güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlaması için sapancı olarak işe alınmış.

Ontario'nun Çalışma, Göçmenlik, Eğitim ve Beceri Geliştirme Bakanlığı şunları belirtti:

Bir işçinin yükü kancaladıktan sonra vincin hizalama halatına takıldığı, platform seviyesinden yukarı kaldırıldığı ve yaralandığı bildirildi.

Bakanlık tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2020'de şantiye çalışanları arasında 23, geçen yılsa 22 ölüm kaydedildi. Son 7 yıldaki en fazla ölüm, 25 ölümcül kazayla 2018'de görüldü.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU