Erdoğan, Yakub ile basın toplantısı düzenledi: Malezya ile aşı geliştirme çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz

Malezya Başbakanı Yakub ile bir araya gelen Erdoğan, "Kazan-kazan anlayışıyla Asya'daki kardeşlerimizle işbirliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub'u ile baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşme yaptı.

Görüşmeler sonrası iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine geçildi. İki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasında ekonomi, yatırımlar, ticaret başta olmak üzere savunma sanayi, eğitim gibi çeşitli alanlardaki çalışmaların kapsamlı bir şekikde ele alındığını söyleyen Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesinden kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldık.  Salgına rağmen ticaret hacmimiz geçen yıl 3.5 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Bu yılın ilk 6 ayındaki rakamlar da istikrarlı artışın devam ettiğini gösteriyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimizi kısa zamanda yakalayacağımızı gösteriyor" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Hedeflerimize daha hızlı adımlarla ilerleme imkanına da kavuşacağız. Yerli ve milli aşımız TURKOVAC’ın Malezya’da kullanıma sunulması, aşı teknolojisi transferi ve birlikte aşı geliştirme çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz.

Görüşmelerimizde güncel küresel konular üzerinde de durduk. İslam dünyasını yakından ilgilendiren İslam düşmanlığı gibi meseleleri ele aldık.

Yeniden Asya girişimimiz ile Kazan-kazan anlayışıyla Asya'daki kardeşlerimizle işbirliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz.

Yakub: Yatırım açısından Türk yatırımcılarının Malezya'ya olan güvenini takdir ediyorum

Basın toplantısında konuşan Malezya Başbakanı Yakub ise, Erdoğan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek,  "Bugün Malezya-Türkiye ilişkilerinin daha kapsamlı düzeye çıkarılması konusunda mutabık kaldık. Malezya ve Türkiye gıda üretim kapasitesini arttırmak için gıda sektöründe araştırma ve geliştirmeyi güçlendirecektir. Malezya - Türkiye ticaret açısından büyük potansiyele sahiptir. Yatırım açısından Türk yatırımcılarının Malezya'ya olan güvenini takdir ediyorum" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU