HDP'de kongre günü: "Çözüm biziz, sözümüz var"

“HDP nehri geçmek için yapılan hiçbir siyasi hesapta köprü olmayacaktır”

Fotoğraf: HDP

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün Ankara Spor Salonu’nda 5’inci Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirdi.

 

Sancar: Tecride son verin

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı konuşmada iktidara “tecrit” konusunda seslendi:

Tecrit üzerinden oyun oynamayın. Tüm ülkeyi ve bölgeyi ilgilendiren bu denli önemli bir meseleyi siyasi ikbal ve iktidar hedeflerinize alet etmeyin İmralı adına söz kurmayın. Halkı yanıltmaya çalışarak afaki gündemler yaratmayın. Tecride son verin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Eğer çağrımıza karşılık bulamazsak…”

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de konuşan Sancar, HDP'nin  tutum belgesindeki ilkeler çerçevesi ortak adaya açık olduklarını söyledi. Sancar, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yine tutumumuz nettir. Bizler kamuoyu önünde açık, şeffaf görüşmeler yapılması halinde tutum belgemizde de belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız. Eğer bu çağrımıza karşılık bulamazsak en doğal hakkımız olan seçimlere kendi adayımızla girme seçeneği de güçlü bir seçenek olarak durmaktadır" ifadelerini kullandı.

“HDP nehri geçmek için yapılan hiçbir siyasi hesapta köprü olmayacaktır”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

Kürt halkının demokratik siyasetteki kararlılığı ve Türkiye demokrasi güçleriyle yürüttüğü büyük demokrasi mücadelesi bu ülkenin ortak geleceğinde kesinlikle belirleyici olmaya devam edecektir. Tarih de rüzgâr da bizden yanadır. Kendisini yeni bir gelecekte görmek isteyenlerin duracağı nokta halkların demokratik partisidir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki HDP salt nehri geçmek için yapılan hiçbir siyasi hesapta köprü olmayacaktır.

Buldan “Kürt sorununda çözümün yerinin parlamento olduğunu" vurgulayarak, “Önceki deneyimlerimizle bu meselenin her anında yer almaya hazırız. Çözmeyen siyasetlerin dönemi kapanacaktır. HDP’nin dönemi başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Demirtaş ve Mızraklı’dan mesaj

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Belediye Başkanı  Adnan Selçuk Mızraklı, kongreye şu mesajı gönderdi:

Divanı, tüm katılımcıları ve çok değerli halkımızı en içten duygularımızla yürekten selamlıyoruz. Hukuk ve ahlak dışı tüm baskılara ve zorbalıklara rağmen dimdik ayakta durmayı başaran HDP bu kongre ile birlikte çok daha güçlü şekilde yürüyüşüne devam edecektir. Halkmızın iradesini, aklını, vicdanını ve direniş ruhunu hafife alan herkes bugüne kadar yanıldı, bundan sonra da farklı olmayacaktır. Halkımızın öncülüğünde sürdürülen mücadeleye biz de zindanlardan ses olmaya, ses vermeye devam edeceğiz. Bizim kitabımızda teslim olmak, biat etmek, yenilmek yoktur. Zulüm iktidarını alaşağı edip demokrasi, barış ve özgürlükleri sağlayıncaya kadar direnmeye devam diyoruz. Partimizle ve halkımızla el ele, yürek yüreğe bu mücadeleyi mutlaka zaferle taçlandıracağız.  Bu vesile ile tüm yönetim kademelerini kutluyor, yeni seçilecek arkadaşlara başarı ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.  Kongremizin tüm halkımıza, dostlarımıza hayırlı olması temennisiyle hepinize sıcak selam, sevgi ve saygılarımızı gönderiyor, özgür yarınlarda yeniden buluşmayı diliyoruz. 

Buldan ve Sancar eş başkan seçildi

Seçimlerde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar 796 delegenin oyuyla yeniden eş başkan olarak seçildi.

Danışma kurulu listesi 

HDP'nin danışma kurulu şöyle belirlendi:

Ahmet Telli, Ahmet Türk, Akın Birdal, Ali Alfatlı, Ali Bayramoğlu, Ayşe Erzen, Ayşegül Devecioğlu, Bülent Küçük, Celil Kaya, Cihan Sincar, Erdoğan Aydın, Fatma Gök, Ferda Koç, Gençay Gürsoy, Halil Aksoy, Hamit Geylani, Hasan Cemal, Kenan Kalyon, Kerem Fırtına, Levent Köker, Mahmut Demiralp, Mehmet Altan, Meral Camcı, Mustafa Kemal Coşkun, Muzaffer Kaya, Naci Kutlay, Nizamettin Toğuç, Nurettin Sözmez, Nurten Ertuğrul, Onur Hamzaoğlu, Özgür Müftüoğlu, Rıza Türmen, Several Ballıkaya, Sevilay Çelenk, Seyfi Öngider, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Süreyya Karacabey, Şebnem Oğuz, Tarık Ziya Ekinci, Veli Büyükşahin, Yavuz Önen, Zerrin Şahin Kurtoğlu.

Divan üyeliğine de Saruhan Oluç, Dilan Dirayet Taşdemir, Dersim Dağ, Serpil Kemalbay seçildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU