Öztrak'tan "Milletvekili maaşı ile geçinemiyorum" diyen AK Parti'li Demirbağ'a: Seni bu hale düşürenlere oy verme

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Danışmanlarıma borçlanmışım, maaşımı bekliyorum, milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapılmaz, çok zor" demişti

Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, NATO Liderler Zirvesi'ni, Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis'in de zirveye katılmasını, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan üçlü muhtırayı değerlendirdi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmeler de yapan Öztrak, asgari ücretin 6 bin 775 liraya çıkartılması için çağrıda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan söylediklerini yaladı yuttu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ideolojik saplantıları ve siyasi ikbali için yaptığı hamlelerin Türkiye'nin itibarına büyük zararlar verdiğini savunan Öztrak, Erdoğan'ın bugüne kadar pek çok konuda söylediğinin tam tersi yönde hareket ettiğini ifade ederek, "Sonunda Erdoğan, bu söylediklerini bir güzel yaladı yuttu" dedi.

Erdoğan'ın içeriye başka, dışarıya başka konuştuğunu ve tüm dünyanın da bunu anladığını söyleyen Öztrak, "Yeter ki sırtı sıvazlansın, pohpohlansın. Yeter ki ABD Başkanı'yla bir randevu kopartsın, yeter ki Biden gülen gözlerle kendisine baksın, samimi bir fotoğraf versin. Varsın tükürdüğünü yalasın, varsın kendisine yöneltilen en ağır hakaretleri sineye çeksin" diye konuştu.

"Hiç sıkılmadan 'diplomatik zafer' dedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin önünü açtığını ve buna da hiç sıkılmadan 'diplomatik zafer' dediğini belirten CHP Sözcüsü, "Sonuç; Türkiye'de esip gürleyen, mangalda kül bırakmayan Erdoğan, ABD Başkanı'nın 'anı yakala' telkinine elbette kayıtsız kalmadı. NATO ve AB açısından hiçbir bağlayıcılığı olmayan bu muhtıranın altına imzayı bastı" dedi.

"Teröristlerin sayısı açık açık bu muhtıraya neden yazılmadı?"

Üçlü muhtıranın NATO'yu ve AB'yi bağlamadığını hatta imzacı ülkeleri bile bağlamadığını savunan Faik Öztrak, şöyle konuştu:

Bu muhtıra, ne 'vaypici, pivaydi'ye ne de FETÖ'ye bir 'terör örgütü' diyemiyor.  Erdoğan, muhataplarına bunu bile kabul ettirememiş. Nitekim daha metnin mürekkebi kurumadan İsveç ve Finlandiya'dan ardı ardına bazı açıklamalar geldi… Dün Erdoğan, çıktı, 73 teröristin bu ülkeler tarafından iade edileceğini açıkladı. Madem öyle, bu teröristlerin sayısı açık açık bu muhtıraya neden yazılmadı. Neden muğlak ifadelerle geçiştirildi? Kaldı ki sadece 73 teröristin deport edilmesi karşılında bu kağıt imzalandıysa bu yine büyük bir fırsatın kaçırıldığının ikrarıdır

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde Güney Kıbrıs Rum lideri Anastasiadis ile aynı masada yemek yemesine de tepki göstererek, "Erdoğan, neyin karşılığında bu yemeğe rıza gösterdi? Neyin karşılığında bu samimi fotoğrafları verebildi?" diye sordu.

"Bu borç ve faiz jelibonla ödenmiyor"

Dış borcun milli gelire oranının yüzde 57 civarında olduğunu ve Türkiye tarihinde ilk kez iç borcun ileride ödenecek faizinin iç borcun anaparasını aştığına dikkat çeken Öztrak, "Bu borç ve faizler maalesef jelibon ile ödenmiyor. Milletin alın terinden, göz nurundan kesilen vergilerden ödeniyor" diye konuştu.

"Asgari ücreti 6 bin 775 lira yapın"

Yılbaşında asgari ücrete yapılan zammın, daha şubat ayında açlık sınırının altına düştüğünü belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Buradan sesleniyoruz; milyonlarca emekçinin enflasyonla gasp ettiğiniz haklarını mutlaka telafi edin. Bugünkü açlık sınırı seviyesinin üzerine, sene başında vermeyi vadettiğiniz, ama saray mamulü enflasyona kaptırdığınız ek yüzde 6 zammı da verin. Asgari ücreti 6 bin 775 lira yapın" dedi.

Öztrak, basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi.

"Seni bu hale düşürenlere oy verme"

Faik Öztrak, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın "Danışmanlarıma borçlanmışım, maaşımı bekliyorum, milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapılmaz, çok zor" açıklamasıyla ilgili soruya da "Daha birkaç ay önce millete 'İki kilo et yemeyin, yarım kilo yiyin' diye aklı veren milletvekili bugün çıkıp maaşının yetmediğini söylüyorsa durum vahimdir. Kendisine tavsiyemdir; sandık geliyor, gereğini yap, kendini ve seni bu hale düşürenlere oy verme" yanıtı verdi.

"Millet masasında karara bağlarlar"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının altı masadaki liderlerden birinin olmasının doğru olacağına yönelik açıklamasının sorulması üzerine Öztrak, "Sayın Davutoğlu'nun düşüncelerine saygı duyuyoruz. Millet masasında altı partinin lideri bu konuyu karara bağlarlar" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU