Can Ataklı: Dikkat ediyor musunuz, Erdoğan artık vatandaşla hiç yan yana gelemiyor

"Kötü bir duygu olmalı bu. Halkın içine çıkamamak, önceden hazırlanmamış kalabalıkların karşısına çıkamamak, kimseyle yakın temas kuramamak"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarla yan yana gelmediğini söyledi.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın her gün en az bir toplantıda konuştuğunu belirtti:

Dünyada her gün en az bir kere kalabalıklar karşısında konuşan bir devlet yöneticisi var mıdır? Avrupa ve ABD medyasına her gün bakıyorum. Gelişmiş hiçbir ülkenin başbakanları, cumhurbaşkanları her gün bir toplantıya katılıp siyasi konuşmalar yapmıyorlar. Meydan konuşmaları ise seçim zamanlarında bile neredeyse hiç olmuyor. Bizde ise durum tam tersine. AKP Genel Başkanı’nın konuşmadığı gün yok. Bu bazen günde ikiye, üçe bile çıkıyor.

Konu ne olursa olsun her gün katılacak bir toplantı bulunuyor, bu enerjiymiş, gıdaymış, meteorolojiymiş hiç fark etmiyor Erdoğan bir bahane bularak kürsüye çıkıyor, aynı anda saray medyasının tamamı canlı yayına geçiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ancak sizin de dikkatinizi çekiyor mu bilemem ama hayli uzun zamandır Erdoğan halkın arasına girmiyor” diyen Ataklı, şunları yazdı:

Miting yapsa bile kalabalıklar hep uzak tutuluyor, en yakın kişi en az 20 metre uzakta oluyor. Erdoğan artık önceden seçilmiş ve uzun süre bekletilmiş olanlar dışında halktan kişilerin yanına hiç gelmiyor, el sıkışmıyor, yüz yüze sohbet etmiyor. Önceden planlanmış, programlanmış gençlik, sanat, spor toplantılarında bile konuk olarak getirilenler Erdoğan’dan 10 metre uzakta tutuluyor. Kötü bir duygu olmalı bu.

Halkın içine çıkamamak, önceden hazırlanmamış kalabalıkların karşısına çıkamamak, kimseyle yakın temas kuramamak. Erdoğan belki böyle yaşamak istemiyordur bile ama artık var olmalarını ona bağlayan iktidar erkleri “güvenlik” adı altında Erdoğan’ı olabildiğince halktan uzakta tutmaya çalışıyorlar. Ki böylelikle Erdoğan hep yerinde kalsın, kendilerine de hiçbir şey olmasın. Benim gözlediğim budur.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU