Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman görüşmesinin gündeminde iki ülke ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve ekonomik konular bulunuyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Esenboğa Havalimanı'na inen Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve diğer yetkililer karşıladı.

Resmi tören düzenlendi

Veliaht Prens Muhammed bin Selman için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama töreni düzenlendi.

Muhammed bin Selman'ın bulunduğu makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Erdoğan, Muhammed bin Selman'ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Muhammed bin Selman'ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı.

AA-20220622-28228582-28228576-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_SUUDI_ARABISTAN_VELIAHT_PRENSI_SELMANI_RESMI_TORENLE_KARSILADI.jpg
Fotoğraf: AA


Törenin ardından Erdoğan ve Muhammed bin Selman, heyetler arası toplantı öncesi baş başa görüşmeye geçti. 

Muhammed Bin Selman, görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak.

Erdoğan nisan ayında Suudi Arabistan'ı ziyaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 28-29 Nisan'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'un daveti üzerine Cidde'ye giderek çeşitli temaslarda bulunmuştu.

Erdoğan ayrıca 10 Mayıs'ta Prens Muhammed Bin Selman'la yaptığı telefon görüşmesinde de ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele almıştı.

Prens Muhammed Bin Selman'ın Ankara'ya yapacağı ziyareti, 17 Haziran'da kamuoyuna duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah biz de Külliye’de kendilerini kabul edeceğiz. Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız ve bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendirme fırsatını bulacağız" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU