Karamollaoğlu: Merkez Bankası'nın kasası delindi, açığı kapatamıyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "''Ben ekonomiyi bilirim' deyip ekonomiyi bilmemek bir gaflettir" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İzmir'de partisinin Konak ilçe kongresine konuştu.

"Bilge başkan" sloganıyla kürsüye çıkan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

O kadar sorun var ki içinden geçtiğimiz süreçte. 19 yılı aşan bir süredir Türkiye'yi yöneten bir iktidar var. 19 yıl önce, 15 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanı ve arkadaşlarının bir ülkenin yönetimi ile ilgili prensipleri ne idi dinleyelim, bugün söyledikleriyle ne kadar çeliştiğini görelim. İnsanlar, bu kadar çelişkinin içine girdiğinde pusulayı kaybetmişler demektir. Prensipleri kalmamış. Bir hedefleri var; ne pahasına olsun iktidarda kalabilme. Başka bir şey düşünmüyorlar. Milletin refahı, problemleri çözmesi, dünyaya örnek bir medeniyet inşa etmek, bu arkadaşların gündeminde yok. Sadece düşmanlaştırarak kendilerini güçlendirme politikaları var. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanına bundan 19, 15 sene önce söylediklerini dinlemelerini ifade ediyorum. O zaman belki uyanırlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Uzay elbisesi giydirmekle ‘uzay programımız var’ diyemeyiz"

İktidarın Milli Uzay Programı kapsamında bir vatandaşı uzaya gönderme planı olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Halimize bakmadan 'Biz uzaya adam göndereceğiz' diyorlar. Kaç para bu? Suudi prensleri gitti. Bu marifet değil ki. 'Vay canına ya şu adamlara bak be. Uzaya bile gitmemize müsaade etmiyorlar'. Arkadaş, sen ciddi bir uzay programı koy, ben destek veririm. Böyle sahte olmaz. Uzay elbisesi giydirmekle ‘uzay programımız var’ diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, böyle bir duruma tarihinde düşmedi"

Türkiye'nin ilacını dışarıdan aldığını kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Nerede ilaç tesislerimiz? Bütün enerjimizi dışarıdan alıyoruz. 'Karadeniz'de doğal gaz bulduk'. Hadi oradan be! Bu kadar basit mi zannediyorsun? Milyonlarca dolarlık bizden çok daha fazla yataklara sahip olanlar hangi noktadalar. O kadar kolay mı bu iş? 200'ün üzerinde üniversite kuracaksınız; öğrenci, öğretim görevlisi bulamayacaksınız, sonra övüneceksiniz. Bilmemek, çok önemli bir eksiklik. Daha önemlisi, bilmediğini bilmemek. 'Ben ekonomiyi bilirim' deyip ekonomiyi bilmemek bir gaflettir. 'Birkaç ay içinde problemleri nasıl çözeceğim, bu işin erbabıyım' dediler. Ne oldu? Türkiye, böyle bir duruma tarihinde düşmedi. Merkez Bankası'nın kasası delindi. Açığı kapatamıyorlar. Hiçbir şeye güçleri yetmiyor.

"Dünyada canı kıymetli olan bir bizim Cumhurbaşkanımız var"

Ülke ekonomisine katkı sağlamayan her harcamanın israf olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanlığı'nın emrinde 19 uçak var. Bir yerden bir yere yüzlerce insanla gidiyor. Arabalar, zırhlı araçlar. Bir uçak gitmiyor ki. Sadece Türkiye'de değil, yur dışına giderken de öyle. Dünyada canı kıymetli olan bir bizim Cumhurbaşkanımız var" dedi.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU