CHP'li Erkek: Tüm milletvekillerimizle İçişleri Bakanlığı'na gideceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Çan ve Yalova için hukuksuzluğa ve haksızlığa uğramış tüm belediye başkanlarımız için. İçişleri Bakanlığı’na da gideceğiz. Madem böyle istiyorlar" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale’nin Çan ilçesi Belediye Başkanı Bülent Öz’ün hakkındaki soruşturma nedeniyle görevden alınmasına tepki gösterdi. Erkek, "Tüm milletvekillerimiz ile birlikte en kısa zamanda İçişleri Bakanlığı’na gideceğiz. Muhterem İnce ile Süleyman Soylu bizi karşılasın. Orada da bir basın toplantısı yapacağız" diye konuştu.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün görevden uzaklaştırılması ile ilgili bugün Çan Menderes Parkı’nda açıklama yaptı.

"Yargı maalesef şu anda AKP’ye hizmet eder durumdadır"

CHP’li Ceylan, görevden alma işleminin “hukuksuz” olduğunu belirterek, “Daha öncesinde AK Partili belediye başkanı döneminde müfettiş raporu ile tespit edilen yolsuzluğa rağmen İçişleri Bakanı bu dosya için soruşturma izni vermemişti. Doğru düzgün bir delilin olmadığı soruşturma için şu anda başkanımız görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu bile yargının ne kadar siyasallaştığını ve tarafsız olmadığını açık bir göstergedir. Yargı maalesef şu anda AKP’ye hizmet eder durumdadır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Seçimle gelen seçimle gider"

CHP’li Erkek ise Öz’ün görevden alınmasıyla Çan halkının iradesine “büyük saygısızlık” yapıldığını kaydederek, “Seçimle gelen seçimle gider. Daha Bülent Öz hakkında iddianame bile yok ortada” diye konuştu.

Erkek, elindeki görevden uzaklaştırma kararını yurttaşlara göstererek, “Hemşerimiz Sayın Muhterem İnce’nin de imzası var. Hemşerimiz ama Çan halkının iradesini gasp etmekten de geri kalmıyor beyefendi ve Süleyman Soylu’nun ‘olur’u.  Burada ne yazıyor biliyor musunuz? Bülent Öz’ün ihtilaf içinde olduğu kişilerin iddiaları yazıyor. İddiaları sıralamışlar. Ondan sonra da diyorlar ki ‘Soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırıyoruz” sözleriyle, kararda yazanları aktardı.

"Bu demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, kardeşlik mücadelesi"

Erkek ,AK Parti iktidarına ve İçişleri Bakanı Soylu’ya şöyle seslendi:

Siz CHP’lilerle, CHP’li belediye başkanları, CHP’nin Genel Başkanı ile mücadeleyi bırakın. Siz hayat pahalılığı, zamlar, işsizlik, yoksullukla mücadele edin. İnsanlar intihar ediyor. İçişleri Bakanı o zavallı Soylu. Türkiye’de her gün ortalama bir polis intihar ediyor. Mobbing dolayısıyla. Ağır çalışma koşulları, baskılar. Memleketi ne hale getirdiler, hala utanmadan konuşuyor, böyle kararların altına imza atıyorlar. Böyle imza atanların hepsini takip edeceğiz. Hukuk takip edecek.

Tüm milletvekillerimiz ile birlikte en kısa zamanda İçişleri Bakanlığı’na gideceğiz. Muhterem İnce ile Süleyman Soylu bizi karşılasın. Orada da bir basın toplantısı yapacağız. Çan ve Yalova için hukuksuzluğa ve haksızlığa uğramış tüm belediye başkanlarımız için. İçişleri Bakanlığı’na da gideceğiz. Madem böyle istiyorlar. Bundan sonra mücadele çok daha kararlılıkla devam edecek. Bu demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, kardeşlik mücadelesi. Çünkü otoriter, popülist tek adam rejimleri adaletsizlikten, çatışmadan, kutuplaşmadan beslenir. Bizleri kutuplaştırmalarına izin vermeyeceğiz. Biz Millet İttifakı olarak 85 milyon barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşamak istiyoruz.           

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU