Ukrayna Spor Bakanı Guttsayt: Sporcularımız, Rus ve Belaruslu atletlerin katıldığı turnuvaları boykota hazır

Vadım Guttsayt, savaşta şu ana dek 70 Ukraynalı sporcu ve antrenörün hayatını kaybettiğini de savundu

Ukraynalı raket Elina Svitolina (solda) ve Rus tenisçi Anastasia Potapova (sağda) 1 Mart'ta Meksika'daki Monterrey Açık'ta karşılaşmıştı (AP)

Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı Vadım Guttsayt, Ukraynalı sporcuların Rusların katıldığı turnuvaları boykot etmeye hazır olduğunu söyledi.

Guttsayt, Ukrayna Ulusal Olimpiyat Komitesi’nin salı günkü toplantısında yaptığı açıklamada, "Eğer Rusya ve Belarus’tan atletlerin müsabakalara katılmasına izin verilirse, Ukraynalı sporcular etkinlikleri boykot etmeye hazır" ifadelerini kullandı.

Bakan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askeri operasyon emriyle 24 Şubat’ta başlattığı savaşta şimdiye dek en az 70 Ukraynalı sporcu ve antrenörün hayatını kaybettiğini savundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kremlin ve Kiev arasındaki savaş nedeniyle Rus ve Belaruslu sporcular uluslararası çapta birçok müsabakadan men edilmişti.

Öte yandan sporcuların kendi ülkelerinin isimlerini ve bayraklarını kullanmadan bazı yarışmalara katılmalarına izin verilmişti.

Amerika Açık Tenis Turnuvası yetkilileri, salı günü Rus ve Belaruslu sporcuların nötr bir bayrakla müsabakalara katılabileceğini duyurmuştu. Wimbledon ise sporcuların katılımını yasaklamıştı. 

Guttsayt nötr katılıma da izin verilmemesi gerektiğini savunarak, "Bu kabul edilemez! Rus ve Belaruslu sporcular nötr bayraklarla da kendi ülkelerinin bayraklarıyla da uluslararası müsabakalara katılamaz" dedi.

Martta Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupası'nda, Rus birliklerinin Ukrayna istilasında kullandığı "Z" işaretinin yer aldığı bir mayoyla podyuma çıkan Ivan Kuliak hakkında disiplin soruşturması açılmıştı. 

"Z" sembolünü kullanmaktan pişman olmadığını belirten 20 yaşındaki Rus sporcuysa karara itiraz etmişti.



Independent Türkçe, RT, Interfax

DAHA FAZLA HABER OKU