Şenyaşar ailesinden hayatını kaybedenler 4 yıl sonra mezarları başında anıldı

Ferit Şenyaşar anmada yaptığı konuşmada "4 yıldır taziyemizi kurmadık. Adalet sağlandığı zaman taziyemizi kuracağız. Bir an önce adalet sağlansın" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter @UrfaOhd

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları ile çıkan kavgada öldürülen Hacı Esvet ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar, 4 yıl sonra ilk defa mezarları başında anıldı. 

Polis, anma için mezarlığa gelenlerin içeri girmesine önce izin vermedi, görüşmelerin ardından  grup, mezarlığa girebildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

​DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Sonuna kadar ailenin yanında olacağız, bunun sözünü veriyoruz. Şenyaşar ailesi için adalet gelmeden demokrasi gelmez. Sonuna kadar adaletin arayışında olacağız" diye konuştu.

Ferit Şenyaşar da konuşmasında şunları kaydetti:

AKP milletvekili işin içinde olduğu için bir şey yapılmıyor. Suruç halkı başta olmak üzere davamıza milyonlar sahip çıktı. 4 yıldır taziyemizi kurmadık. Adalet sağlandığı zaman taziyemizi kuracağız. Bir an önce adalet sağlansın.    

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU