Ünlü şarkıcı, Kraliçe II. Elizabeth için düzenlenen konserde parçasının sansürlendiğini açıkladı

Ölümle ilgili sözlerin kaldırılması kararı sosyal medyada yerilmişti

Kraliçe II. Elizabeth, kutlamaların son gününde sürpriz yaparak halkın önüne çıkmıştı (AFP)

George Ezra, Kraliçe II. Elizabeth'in Platin Jübile konserindeki performansı sırasında, kendi şarkısının ölümle ilgili sözlerini neden sansürlediğini açıkladı.

Ünlü müzisyen, 4 Haziran Cumartesi günü Buckingham Sarayı'nın dışında gerçekleşen etkinlikte hit şarkısı "Green Green Grass"ı seslendirdi.

Ancak hayranları şarkıcının şu şarkı sözünü atladığını fark etti:

Öldüğüm gün bir parti verseniz iyi olur.

Bu sözleri kullanmamaya Ezra'nın kendisinin mi karar verdiği ya da bunun kendisinden istenip istenmediği o sırada belirsizdi ancak bu tercihin, Kraliçe'nin 96 yaşında olması nedeniyle yapıldığı netlik kazandı.

Ezra, yeni albümü Gold Rush Kid'in çıkışı münasebetiyle verdiği yeni bir röportajda, ikinci ihtimalin gerçekleştiğini açıkladı.

George Ezra
1993 doğumlu George Ezra, 2013 sonlarında çıkış yaparak adını duyurmuştu (AFP)


The Sun'a konuşan Ezra, "Kraliyet ailesinden mi yoksa gösterinin yapımcılarından mı geldiğini bilmiyorum ama kraliyet ailesi için çalıyorsanız ve muktedirler 'Bu şarkı sözünü söylemenizi istemiyoruz' diyorsa tartışmayacağınız oldukça açık" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ezra, "İçgüdülerim 'Onu değiştirmenize gerek yok' diyordu" diye devam etti.

Kararın sosyal medyada yerildiğini ikrar eden Ezra, "Bence buna verilen tepki, bizim işimize geldi ki böylece bunun gereksiz olduğunu söyleyebildik" dedi.

Konser, Kraliçe'nin tahttaki 70 yılını desteklemek için düzenlendi ve 4 gün boyunca sürecek birkaç etkinlikten sadece biriydi.

Tören, Ben Whishaw'ın Ayı Paddington'ının karşısında oturan Kraliçe'nin "sevimli" bir skeç için oyunculuk becerilerini sergilemesiyle iç ısıtıcı bir şekilde başladı.

Bu arada komedyen Lee Mack, Boris Johnson'ın önünde Partygate skandalıyla ilgili bir espri yaptı. Stephen Fry ise başbakanlar hakkındaki yorumuyla kalabalığı çok şaşırttı.

The Independent'ın Ezra'nın yeni kaydıyla ilgili incelemesini burada bulabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU