47 yıllık cinayeti çözmek isteyen ABD polisi yanlış cesedi mezardan çıkardı

Polis, 1975'te öldürülen ve kimliği hiç belirlenemeyen kurbanın isimsiz bir mezara gömüldüğünü söylüyor

(WTNH)

Connecticut polisi 1975'te işlenen bir cinayetle ilgili onlarca yıldır süren faili meçhul bir vakanın soruşturmasının parçası olarak bir cesedi mezarından çıkardı ama çıkarılan yanlış kişiydi.

East Haven'daki yetkililer, kadının şu anda kapalı duran bir mezarlıktaki isimsiz bir mezara gömülü olduğunu ama onun yerine bir erkek cesedini topraktan çıkardıklarını söylüyor.

Polis, kimliği hiç belirlenemeyen bir kadın cesedinin bağlanmış, ağzı kapatılmış ve muşambaya sarılı halde bir drenaj kanalında bulunduğu cinayet davasını yeniden araştırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kimliği belirsiz kadının cesedi bir yıl boyunca Adli Baştabiplik'te kaldıktan sonra, şimdi terk edilmiş olan State Street Mezarlığı'na gömüldü ama mezarına hiçbir zaman isim yazılmadı.

Polis, defin kayıtları olmadığı için eleştiri toplayan, otlarla kaplanmış mezarlığın kimliği belirsiz, evsiz ve konar göçlerlerin cesetlerinin gömüldüğü bir alan olarak bilindiğini söyledi.

Yetkililer, 2020'de DNA örneklerine ve soybilime başvurarak cesedi teşhis etmeye çalıştıklarını ama bu girişimlerin başarısız olduğunu ve taze örneklere ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Müfettişler daha sonra kadının kesin defin yerini tespit etmeye çalışmaya karar verdi ve halka açık defin kayıtlarını kullanarak bir soruşturma başlatıp mezarlıkla ilişkisi olan, hâlâ hayattaki son kişiyle görüştü.

Bu hafta içinde yetkililer mezarlığa giderek belirli bir mezar yerini kazdı ve burada bir tabut buldu. Ama tabutu incelediklerinde cinayet kurbanının orada olmadığını gördüler.

Yüzbaşı Joseph Murgo, "Ailesine bir parça olsun netice götürme umuduyla onu teşhis etmeye kararlıyız ancak önce terk edilmiş bir mezarlıkta onu bulmanın zorluklarını aşmalıyız" dedi.

CNN'e konuşan Murgo, 47 yıllık faili meçhul vakada müfettişlerin karşılaştığı zorlukları anlattı.

Çok sayıda isimsiz mezar var. Eğer oraya bir bakarsanız otlarla kaplanmış, terk edilmiş bir mülk gibi görünen bazı alanlar görürsünüz. Yerin altında gömülü cesetler ve tabutlar var.

Kayıtların çok ama çok kötü tutulması da dahil birçok zorlukla karşı karşıya olduğumuzu biliyorduk ve herhangi bir organizasyon ya da hiçbir mantık olmaksızın öylece toprağa gömülmüş daha fazla, çok daha fazla ceset olacağını biliyorduk.

Şimdi müfettişler mezarlığa dönüp, sonar ekipmanlarıyla kadının metal tabutunu bulmaya çalışacak.

Doğru bölgede olduğumuzu düşünüyoruz. Asıl noktamızdan sadece 2 ila 4 metre uzakta olduğumuzu düşünüyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU