İmamların etek giyen avukata sataşmasının ardından Şanlıurfa Barosu'ndan açıklama

Şanlıurfa İl Müftülüğü personelinin kendilerine eğitim veren kadın avukata "Masanın arkasından konuşun, biz din adamıyız" diyerek sataştığı kaydedildi

Fotoğraf: Twitter @avcemilekrb

Şanlıurfa Valiliği kentte Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimleri Programı düzenledi. Programa Şanlıurfa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkan Yardımcılığı görevini yürüten avukat Cemile Didem Karaboğa da İl Müftülüğü personeline eğitim vermek üzere katıldı.

Cemile Didem Karaboğa konuşmasını yaptığı sırada, bazı dinleyiciler tarafından etek boyunun kısa olduğu ve küçük yaştaki kız çocuklarının cinselliğiyle ilgili açıklamaları gerekçesiyle sataşmalar oldu.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre; bir dinleyicinin "Sen masanın arkasında anlat, biz din adamıyız" diyerek sataşmasının ardından Karaboğa konuşmasını yarıda keserek salondan ayrıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözlü saldırıya uğrayan Cemile Didem Karaboğa, sosyal medya hesabından, “Bugün baro adına gittiğim bir eğitimde katılımcılardan birisi eteğimin boyu nedeniyle ‘Masanın arkasında anlatın, biz din görevlisiyiz’ dedi. Söyleyeceklerim bu kadar” paylaşımı yaptı.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Velet İzol ise konuya ilişkin açıklamasında yaşananlarla ilgili kendilreine müftülükten bir geri dönüş olmadığını açıkladı.

İzol şunları kaydetti:

Avukat Cemile Didem Karaboğa'nın konuşması sırasında salondan, 'Neden kadın avukat gönderildi? 'Siz masanın arkasından konuşun, biz din adamıyız' gibi sözlü sataşmalar olmuş. Arkadaşımız da tartışmanın büyümemesi için konuşmasını yarıda kesip ayrılmış. Biz hiçbir kurumu rencide etmek istemiyoruz. Ama yapılan da hoş değil. Olay sonrası müftülükten de herhangi bir dönüş olmadı.     

 

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU