RTÜK Üyesi Taşçı: RTÜK, Kur'an kursunda çocuklara tecavüz davasını haberleştiren kanallara ceza verdi

RTÜK üyesi İlhan Taşçı açıklamasında "Şikayet dilekçesine göre, Kur’an kursunda 7 çocuğun uğradığı cinsel istismardan değil de haberlerin veriliş biçiminden 'incinmiş' Diyanet İşleri Başkanlığı" ifadesine yer verdi

Fotoğraf: AA

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV, KRT ve TELE 1'e, Erzurum'daki Kur'an Kursu'nda çocukların cinsel istismara uğramasına ilişkin davayı haberleştirdikleri için ceza verdi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kararın Diyanet İşleri’nin şikayeti üzerine oyçokluğuyla alındığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taşçı şunları kaydetti:

RTÜK, Erzurum’daki Kur’an kursunda çocuklara tecavüz davasını haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1’e % 2 para cezası verdi. İstiyorlar ki; hırsızlığı, yolsuzluğu, çocuklara tecavüzü kimse bilmesin, duymasın. Ayıp!

Şikayet dilekçesine göre, Kur’an kursunda 7 çocuğun uğradığı cinsel istismardan değil de haberlerin veriliş biçiminden “incinmiş” Diyanet İşleri Başkanlığı!!!
Şaka gibi… 'Çocuklara kıymayın efendiler…'

Halk TV'den tepki:  Çocuklara tecavüz edilirken başınızı çevirin diyorlar

Cezaya ilişkin açıklama yapan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ise "Çocukların ne önemi var, önemli olan kurumların "incinmemesi"... Erzurum'da Kur'an kursunda tecavüze uğrayan çocukları ekrana taşıdığımız için Halk TV'ye yine ceza verildi. Çocuklara tecavüz edilirken başınızı çevirin diyorlar. Hayır o çocuklar yalnız değil. Takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU