AK Parti'li Nergis: "Suriyeliler olmasaydı çalıştıracak eleman bulamazdık" diyen işverenler var

"Türkiye tabii ki bu mültecilerin hem bizzat cazibe merkezi hem de bir uğrak yeri. Yani buradan geçenler var, buraya gelmek isteyenler var"

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, göçmen sorunu tartışmalarına ilişkin, "Türkiye, büyük bir ülke ve coğrafyası bakımından da bir geçiş bölgesi. Türkiye tabii ki bu mültecilerin hem bizzat cazibe merkezi hem de bir uğrak yeri. Yani buradan geçenler var, buraya gelmek isteyenler var… İşverenlerden duyuyoruz; ‘Eğer Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu, biz çalıştıracak eleman bulamazdık’ diyenler de var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hülya Atçı Nergis, Konya’nın yerel televizyon kanalı KON TV’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye mültecilerin hem cazibe merkezi hem de uğrak yeri"

 "Türkiye, büyük bir ülke ve coğrafyası bakımından da bir geçiş bölgesi. Türkiye tabii ki bu mültecilerin hem bizzat cazibe merkezi hem de bir uğrak yeri. Yani buradan geçenler var, buraya gelmek isteyenler var" diyen Nergis, geçmişte Suriye ve Irak Osmanlı toprağı olduğunu belirterek, "Nitekim orada yaşayanların demografik yapısı bizimle aynılar. Orada da Türkler, Kürtler, Araplar yaşıyor. Bizim güney bölgemizde de Türkler, Araplar ve Kürtler yaşıyor; akrabalık bağları var" şeklinde konuştu.

"Ciddi bir sıkıntı ve kaos ortamı doğmadı"

İnsani anlamda düşünüldüğünde bu Suriye’den gelenlerle tarihsel bir akrabalık bağı olduğunu kaydeden AK Parti’li vekil, "Halep’ten, İdlib’den, Şam’dan gelip de Türkiye’de, Çanakkale’de savaşanlar var. Biz, bunları da görmezden gelemeyiz; yani çok eski değil bu tarih. Bugün, bunlar çok yabancıymış gibi de kabul edemeyiz, bizim din kardeşimiz" dedi.

Nergis, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’ın ciddi anlamda Suriyeli mülteciyi barındırdığını ve bu illerde ciddi bir sıkıntı ve kaos ortamı da doğmadığını söyledi.

"’Suriyeliler olmasaydı eleman bulamazdık’ diyenler var"

Suriye’den gelenler arasında sermaye getirip istihdam yaratanlar olduğu gibi Türkiye’de çalışanlar da olduğunu belirten Hülya Nergis Atçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Baktığınız zaman, Türkiye’de çalışanlar var. Baktığınız zaman, Türkiye’de orta ölçekli, küçük ölçekli işletmelerde ciddi anlamda Suriyeli iş bulabiliyor ve çalışabiliyor. Nitekim işverenlerden duyuyoruz; ‘Eğer Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu, biz çalıştıracak eleman bulamazdık’ diyenler de var

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU